Patratele cu brinza si crema de lamiie

de janet in Prajituri, 26 Mar 2010 | 4766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • -1/3 de cana de apa
  • -1/3ceasca de lapte batut
  • -3 linguri de untsau margarina
  • -6 linguri de zahar
  • -un ou
  • -un pic de sare
  • -un cubulet de drojdie(25 gr)
  • CREMA DE BRINZA:
  • -250gr de brinza de vaci proaspata
  • -200gr telemea rasa(de oi si vaci)
  • -4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cu brinza si crema de lamiie:

Facem un aluat din ingredientele de mai sus,sa ne iasa un aluat ca de piine,pe care il punem la crescut.Cind se-a dublat volumul impartim in doua si facem cite o foaie nu prea subtire pe care o taiem fisii in ambele directii.Patratelele rezultate le trecem prin unt sau margarina topita si prin zahar si le punem intr-o forma de guguluf unsa cu unt.Peste ele punem jumate din crema de brinza.Facem si a doua foaie si tot asa taiem patratele numai ca pe acestea le alternam cu brinza ramasa (punem citeva patratele,un pic de brinza pina terminam)Lasam sa creasca si apoi ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins de dinainte cam 40 de min.Cind este gata lasam sa se racoreasca si punem deasupra ,cu o punguta ,crema de lamiie.
Este un deliciu consumata calda.Crema de lamiie face tot deliciul!Ii da o savuare deosebita!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu brinza si crema de lamiie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Oana 1

27.03.2010, 00:51

Janet, imi face cu ochiul , dar aluatul eu il bag la masina de paine

janet 1

27.03.2010, 12:29

Dupa ce il faci patratele ,sau nu?Eu nu stiu care-i treaba cu masina asta de piine ,ca nu am !Nu stiu ce sa spun!

janet 1

27.03.2010, 12:31

Teo,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!