Patratele cu brinza si crema de lamiie

de janet in Prajituri, 26 Mar 2010 | 5156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • -1/3 de cana de apa
  • -1/3ceasca de lapte batut
  • -3 linguri de untsau margarina
  • -6 linguri de zahar
  • -un ou
  • -un pic de sare
  • -un cubulet de drojdie(25 gr)
  • CREMA DE BRINZA:
  • -250gr de brinza de vaci proaspata
  • -200gr telemea rasa(de oi si vaci)
  • -4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cu brinza si crema de lamiie:

Facem un aluat din ingredientele de mai sus,sa ne iasa un aluat ca de piine,pe care il punem la crescut.Cind se-a dublat volumul impartim in doua si facem cite o foaie nu prea subtire pe care o taiem fisii in ambele directii.Patratelele rezultate le trecem prin unt sau margarina topita si prin zahar si le punem intr-o forma de guguluf unsa cu unt.Peste ele punem jumate din crema de brinza.Facem si a doua foaie si tot asa taiem patratele numai ca pe acestea le alternam cu brinza ramasa (punem citeva patratele,un pic de brinza pina terminam)Lasam sa creasca si apoi ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins de dinainte cam 40 de min.Cind este gata lasam sa se racoreasca si punem deasupra ,cu o punguta ,crema de lamiie.

Este un deliciu consumata calda.Crema de lamiie face tot deliciul!Ii da o savuare deosebita!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu brinza si crema de lamiie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Oana 1

27.03.2010, 00:51

Janet, imi face cu ochiul , dar aluatul eu il bag la masina de paine

janet 1

27.03.2010, 12:29

Dupa ce il faci patratele ,sau nu?Eu nu stiu care-i treaba cu masina asta de piine ,ca nu am !Nu stiu ce sa spun!

janet 1

27.03.2010, 12:31

Teo,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu flori de salcam