Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 27 Dec 2013 | 2152 vizualizari

 

Facusem demult o pasiune declarata pentru Stollen, imi plac combinatiile de fructe confiate cu aluatul dulce si aromat al cozonacului nemtesc, m-a vrajit din prima clipa. Incredibil de gustos este cu branza de vaci, prune uscate si stafide, presarata la final cu zahar pudra cu aroma de vanilie si scortisoara. De ceva vreme, Lidl ne ademeneste cu variate arome de Stollen si pentru ca nu sunt adepta dulciurilor industrializate, mi-am luat inima in dinti si am copt propriul meu Stollen, aromat asa cum imi place mie, condimentat putin cu scortisoara, partial din faina integrala si imi place nespus de mult ca nu trebuie dospita neaparat ci se poate coace si cu praf de copt, sau cel putin cozonacul meu nemtesc de asta a avut parte si nu s-a plans nimeni de el, din contra.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • - 500 grame branza de vaci;
  • - 100 grame faina integrala;
  • - 250 grame faina alba + pentru presarat;
  • - 1 plic praf de copt;
  • - 100 grame stafide;
  • - 100 grame prune uscate;
  • - 50 grame unt + 30 grame topit pentru uns;
  • - un praf de sare de mare;
  • - coaja rasa de la o portocala;
  • - 100 grame zahar brun;
  • - 1/2 lingurita scortisoara;
  • - 1/2 lingurita extract de vanilie + pentru presarat;
  • - 40 grame zahar pudra pentru presarat deasupra.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara:

1. Faina se cerne si se amesteca cu praf de copt si sare.


2. Se adauga scortisoara si se amesteca.


3. Branza de vaci se scurge de surplusul de lichid si se amesteca cu stafidele si prunele uscate.


4. Se adauga coaja de portocale, untul la temperatura camerei si zaharul brun, vanilia si se amesteca pana se incorporeaza ingredientele.


5. Se omogenizeaza amestecul de branza de vaci cu faina si se framanta pana se obtine un aluat.


6. Se formeaza un aluat de aproximativ 5 cm grosime de forma ovala sau cat permite lungimea tavii si ingusta de 10 cm.


7. Se modeleaza prin apasare din fata inspre inapoi, dupa care se aduc partile laterale peste aluat si se apasa in jos, usor.


8. O parte a aluatului se apasa mai jos, cealalata jumatate ramanand usor mai sus, astfel va capata dupa coacere acea forma specifica stollenului.


9. Se introduce la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 60-70 de minute pana se rumeneste.


10. Se scoate din cuptor si imediat se unge cu unt topit dupa care se presara cu mult zahar pudra aromat cu vanilie si scortisoare.

 

TIPS-URI

1

Pentru a intelege mai corect mecanismul de framantare, vizualizati videoclip-ul alaturat care pe mine m-a ajutat foarte mult: http://www.youtube.com/watch?v=T93FWFDIseU (cam de la minutul 1:30).

Daca ti-a placut reteta noastra "Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Criss 1

28.12.2013, 07:27

Arata foarte bine.

Valclaudia 1

28.12.2013, 08:37

favorit!

Geanina87 1

28.12.2013, 08:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir