Prajitura cu dude si zmeura

de Ligia Bxl in Prajituri, 17 Aug 2013 | 1684 vizualizari

 

Pentru ca am fost intr-un parc si am adunat dude de ce sa nu le utilizez cu un scop bun?a iesit ceea ce vedeti :D,este reteta proprie deci by Ligia :))

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • cateva dude si zmeura
  • 5 linguri ulei
  • faina cat cuprinde (cat sa iasa un aluat ca de chec)
  • ptr crema:
  • 250 mascarpone,
  • 3 linguri zagar,
  • 1 lingura cacao
  • frisca ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dude si zmeura:

Se separa ouale, albusul se bate tare cu zaharul, apoi se adauga galbenusul, uleiul. Se bat iar la final se pun faina, praful de copt si cacaoa.Compozitia trebuie sa fie mai grosuta ptr ca atunci cand punem fructele ea se mai subtiaza de la sirop. Se intinde aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu foaie de copt si pe deasupra se pun dudele si zmeura care au fost tinute in putin zahar ptr a-si lasa un sirop (eu am pus si siropul ptr a fi compozitia putin insiropata) si se da la cuptor sa se coaca.


In acest timp se face crema de mascarpone, se freaca mascarponele cu zaharul si la final se adauga cacaoa. Dupa ce s-a copt prajitura, se lasa la racit si se pune crema de mascarpone (atentie coca trebuie sa nu mai fie fierbinte pentru a nu se topi crema)


Asamblarea: Am taiat blatul in 2 parti, peste prima foaie am pus crema de mascarpone apoi putina frisca, apoi blat, crema si la final am ornat cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dude si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Ligia Bxl 1

20.08.2013, 11:47

motan multumesc

babi5 1

07.10.2014, 08:22

Ligia Bxl 1

07.10.2014, 12:01

babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai si afine