Prajitura cu faina integrala si capsuni

de adnia in Prajituri, 1 Iul 2013 | 3634 vizualizari

 

Pt. ca inca am mai gasit capsuni in piata, pt. ca le adoram...si pt. ca mi-am dorit un dulce sanatos si gustos tocmai cu aceste fructe, iata ce-am preparat degraba!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. capsuni spalate si curatate de coditele verzi
  • 150 gr. zahar brun
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui/ samburi de struguri/ migdale dulci
  • 1 lingurita extract de vanilie (eu l-am preparat in casa)
  • 200 gr. faina integrala
  • 1 praf de copt
  • 75 ml lapte de migdale
  • zahar pudra pt. decor (optional)
  • 2 oua
  • cateva picaturi zeama de lamaie (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu faina integrala si capsuni:

Am batut albusurile spuma cu putin zahar si cateva picaturi zeama de lamaie (optional), apoi am dat castronul deoparte. In alt bol mai mare, am mixat toate celelalte ingrediente, la gramada (cu exceptia capsunilor), dupa care am incorporat usor pasta obtinuta in albusul spuma. Am facut acest lucru amestecand cu spatula. Cand compozitia a devenit omogena, am turnat-o intr-o tava mica, tapetata cu foaie de copt, am asezat capsunile proaspete, apoi am dat la cuptor, pana a trecut testul scobitorii.

Am lasat sa se raceasca, am portionat si am servit.

Enjoy!

TIPS-URI

1

dupa racire, prajitura se poate pudra cu putin zahar pudra, pt. un aspect fin

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu faina integrala si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni