Prajitura cu foaie de napolitana

de lacrimioara in Prajituri, 9 Oct 2011 | 18841 vizualizari

 

aceasta reteta e luata de pe blogu lisei e super gustoasa

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 200 grame de zahar,
  • 3 biscuiti zdrobiti,
  • 200grame de nuca macinata,
  • 1 lingura de faina,
  • 1/2 praf de copt.

Pentru crema:

  • 1 plic de budinca de vanilie,
  • un pliculet zahar vanilat
  • 150 grame zahar,
  • 250 grame de unt(sau frisca batuta),
  • frisca pentru deasupra cateva linguri.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie de napolitana:

Preparare blat:batem albusurile bine, punem zaharul mai batem putin dupa care adaugam galbenusurile,nuca macinata, biscuiti macinati, praful de copt cu faina.Intr-o tava( nu stiu marimea tavii mele , eu zic una obisnuita)ungem cu putin unt si punem o foaie de napolitana, o taiem dupa marimea tavii .Peste foaia de napolitana punem compozitia de blat si dam la copt.


Pana se coace foaia preparam budinca: punem laptele la foc ,budinca o preparam asa cum stie toata lumea(dupa instructiunile de pe plic). Dupa ce e gata o luam de pe foc si o dam la racit


Punem o folie de plastic ca sa nu se faca deasupra pielita si batem frisca. amestecam 250 grame de frisca batuta cu budinca in cazul meu (cine vrea poate sa puna unt) .


Dupa ce blatul si budinca s-a racit asamblam prajitura.


Deasupra blatului punem budinca si peste frisca si deasupra ornam cum dorim


Eu am pus ciocolata razalita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

10.10.2011, 10:02

buna buna

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 14:39

alinutzika 1

10.10.2011, 14:55

foarte bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

RETETA RECOMANDATA
Krapfen cu crema pasticcera