Briose cu portocale

de simona72 in Prajituri, 1 Dec 2014 | 4179 vizualizari

 

A venit iarna si mi s-a facut dor de parfumul si aroma portocalelor...asa ca am facut aceste briose pentru cafeaua sau ceaiul de dimineata...

 

INGREDIENTE

  • 130 gr unt
  • 1 praf de sare
  • 130 gr zahar
  • 4 oua
  • coaja si sucul de la 2 portocale(aproximativ 100 ml suc proaspat)
  • 100 gr lapte batut
  • 100 gr iaurt grecesc
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 1 lingura zahar
  • pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata(optional)
  • 100 gr branza dulce(de la Lidl)
  • 2 linguri miere
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 2-3 picaturi esenta de portocale
  • coaja rasa de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocale:

Mixam untul cu praful de sare si zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare ou pana se incorporeaza bine cu untul. La ultimul ou se adauga si coaja rasa de portocala. Se amesteca faina cu praful de copt. Se amesteca laptele batut cu iaurtul grecesc. Astfel ingredientele pregatite, se  adauga treptat la mixtura de unt si oua cate 2 linguri de faina, 2 linguri iaurt si 2 linguri de suc de portocale. Se mixeaza la viteza mica la inceput apoi la viteza mai mare pana la incorporarea completa a ingredientelor. Procedam la fel pana terminam de incorporat toate ingredientele. Ne rezulta un aluat cremos care are consistenta de budinca. Se pune hartie de briose in gaurile tavii de briose si se umple pe treisfert cu aluat. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute si se face testul cu scobitoarea, pentru a fi siguri ca sunt coapte briosele.

Pentru sirop: se amesteca ingredientele, se pun pe foc pana devin caldute si se topeste zaharul. Briosele calde, se gauresc cu o scobitore si se toarna cu o lingura siropul cald peste ele. Repetam operatiunea pana se termina siropul si briosele au absorbit tot siropul. 

Pentru ornat: se pot folosii fulgi de ciocolata(eu am pus doar pe cateva briose), se amesteca cu un tel branza cu mierea, sucul proaspat si esenta de portocale. Se pune cate o lingurita de crema de branza peste briose, putina coaja rasa de portocale si se serveste. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

daca aveti timp si puteti rezista ispitei, dati crema de branza la frigider pentru 30 minute, o puneti intr-un pos si ornati frumos briosele cu posul...

2

crema de branza la frigider se intareste

3

mie mi-au iesit 20 briose

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu gem de prune