Briose cu portocale

de simona72 in Prajituri, 1 Dec 2014 | 1481 vizualizari

 

A venit iarna si mi s-a facut dor de parfumul si aroma portocalelor...asa ca am facut aceste briose pentru cafeaua sau ceaiul de dimineata...

 

INGREDIENTE

  • 130 gr unt
  • 1 praf de sare
  • 130 gr zahar
  • 4 oua
  • coaja si sucul de la 2 portocale(aproximativ 100 ml suc proaspat)
  • 100 gr lapte batut
  • 100 gr iaurt grecesc
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 1 lingura zahar
  • pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata(optional)
  • 100 gr branza dulce(de la Lidl)
  • 2 linguri miere
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 2-3 picaturi esenta de portocale
  • coaja rasa de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocale:

Mixam untul cu praful de sare si zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare ou pana se incorporeaza bine cu untul. La ultimul ou se adauga si coaja rasa de portocala. Se amesteca faina cu praful de copt. Se amesteca laptele batut cu iaurtul grecesc. Astfel ingredientele pregatite, se adauga treptat la mixtura de unt si oua cate 2 linguri de faina, 2 linguri iaurt si 2 linguri de suc de portocale. Se mixeaza la viteza mica la inceput apoi la viteza mai mare pana la incorporarea completa a ingredientelor. Procedam la fel pana terminam de incorporat toate ingredientele. Ne rezulta un aluat cremos care are consistenta de budinca. Se pune hartie de briose in gaurile tavii de briose si se umple pe treisfert cu aluat. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute si se face testul cu scobitoarea, pentru a fi siguri ca sunt coapte briosele.


Pentru sirop: se amesteca ingredientele, se pun pe foc pana devin caldute si se topeste zaharul. Briosele calde, se gauresc cu o scobitore si se toarna cu o lingura siropul cald peste ele. Repetam operatiunea pana se termina siropul si briosele au absorbit tot siropul.


Pentru ornat: se pot folosii fulgi de ciocolata(eu am pus doar pe cateva briose), se amesteca cu un tel branza cu mierea, sucul proaspat si esenta de portocale. Se pune cate o lingurita de crema de branza peste briose, putina coaja rasa de portocale si se serveste. Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

daca aveti timp si puteti rezista ispitei, dati crema de branza la frigider pentru 30 minute, o puneti intr-un pos si ornati frumos briosele cu posul...

2

crema de branza la frigider se intareste

3

mie mi-au iesit 20 briose

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

01.12.2014, 22:28

Am sosit si eu la briose

anca_rm 1

02.12.2014, 08:54

MOKUSKA 1

02.12.2014, 09:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si fructe de padure