Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime

de mirela0911 in Prajituri, 17 Sep 2015 | 15230 vizualizari

 

Ma intreaba fiu-meu: "Mami, cum se numeste prajitura asta?" De ce? zic eu. :D "Sa mai faci din asta, ca asa-i de bunaaaa!" :X Bineinteles ca o sa mai fac! N-am incotro! :P

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 2 lg gris
  • 15 lg ulei
  • 15 lg bulion
  • 1/2 lgt bicarbonat
  • zeama de lamaie.

Pt. crema:

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 8 lg faina
  • un pachet unt
  • coaja rasa de la un lime
  • zeama de la 2 lime-uri
  • gem de gutui
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime:

Foile: Faina se amesteca cu praful de sare, zaharul si grisul. Peste faina se toarna uleiul si bulionul si se amesteca. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie si se adauga peste compozitie. Se framanta bine pana obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie mai adaugam bulion. Se imparte in 4 bucati egale. Se intinde in foaie subtire si se coace pe dosul unei tavi cu dimensiunea de cca 20x30 cm, aproximativ 10-12 minute.


Crema: Se pune intr-o craticioara faina, se toarna laptele amestecand cu un tel sa nu faca cocoloase, iar la final zaharul. Se pune cratita pe foc potrivit si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand continuu pentru a nu se prinde. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit. Se storc cele 2 lime-uri iar de la una se rade coaja pe razatoarea cu gauri mici. Se toarna zeama si coaja peste crema si se amesteca.


Se ia o foaie, se unge cu jumatate de crema, se pune a doua foaie, se unge cu gem de gutui, se pune a treia foaie, se unge cu restul de crema iar deasupra se aseaza ultima foaie. Se apasa usor pentru a se prinde bine foile de crema si se acopera cu o folie alimentara. Se da la frigider pana a doua zi pentru a se inmuia foile. Se presara deasupra zahar pudra, se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!


TIPS-URI

1

In loc de lime se poate folosi lamaie, sau orice alta aroma preferati.

2

La fel si gemul, se poate folosi de care aveti, cu conditia sa fie putin mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

mirela0911 1

19.09.2015, 14:15

Va multumesc!

RuxyRux 1

19.09.2015, 20:32

Minunata!!!!

mirela0911 1

19.09.2015, 21:09

Multumesc, Rux!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta creata cu branza sarata
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert de mar copt in sos caramel