Tarta cu pere

de Rocsi in Prajituri, 16 Aug 2012 | 2305 vizualizari

 

Cea mai aromata tarta ce am mancat-o pana in prezent!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 75 gr zahar
  • 230 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri faina
  • 6 pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Aluatul:

Frecam untul cu zaharul cu o lingura de lemn. Incorporam oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. La urma punem praful de copt, faina si framantam cu mana pana obtinem o bila de aluat. Il punem intr-o folie de bucatarie si il dam la frigider 30 de minute.

Umplutura:

Separam ouale. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin spuma. Incoroporam galbenusurile si zaharul vanilat. La urma punem faina si coaja rasa de lamaie. Perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem in doua, scoatem cotorul, apoi le facem felii.

Tapetam o tava de tarta cu unt si faina. Aluatul il intinde cu un sucitor intr-o foaie subtire pe care o asezam in tava. O lipim bine si de peretii tavei, surplusul il taiem cu un cutit si o intepam cu o furculita din loc in loc. Turnam umplutura, iar deasupra punem feliile de pere.

Bagam tava in cuptorul incins la o temperatura nu foarte mare. O lasam sa se coaca pana devine aurie. Cand este gata, o scoatem si o lasam la racorit. Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere si crema de vanilie