Tarta cu pere

de Rocsi in Prajituri, 16 Aug 2012 | 1146 vizualizari

 

Cea mai aromata tarta ce am mancat-o pana in prezent!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 75 gr zahar
  • 230 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri faina
  • 6 pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Aluatul:


Frecam untul cu zaharul cu o lingura de lemn. Incorporam oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. La urma punem praful de copt, faina si framantam cu mana pana obtinem o bila de aluat. Il punem intr-o folie de bucatarie si il dam la frigider 30 de minute.


Umplutura:


Separam ouale. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin spuma. Incoroporam galbenusurile si zaharul vanilat. La urma punem faina si coaja rasa de lamaie. Perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem in doua, scoatem cotorul, apoi le facem felii.


Tapetam o tava de tarta cu unt si faina. Aluatul il intinde cu un sucitor intr-o foaie subtire pe care o asezam in tava. O lipim bine si de peretii tavei, surplusul il taiem cu un cutit si o intepam cu o furculita din loc in loc. Turnam umplutura, iar deasupra punem feliile de pere.


Bagam tava in cuptorul incins la o temperatura nu foarte mare. O lasam sa se coaca pana devine aurie. Cand este gata, o scoatem si o lasam la racorit. Sa aveti pofta!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Rocsi 1

19.08.2012, 22:35

Multumesc Antici!

Bunica 1

20.08.2012, 12:02

Rocsi 1

20.08.2012, 12:46

Buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere