Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 19 Sep 2010 | 8759 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt foi:

  •  1ou
  • 50 g unt
  • 3 linguri miere
  • 150 g zahar
  • 450 g faina
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • zeama de lamaie

Pt crema:

  • 3 oua
  • 450 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 150 g zahar
  • 5 linguri amidon
  •  75 ml frisca lichida
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie:

Pregatim foile astfel:


Intr-o cratita se pun oul, untul, laptele, mierea, zaharul si se amesteca putin cu , dupa care se pune pe foc mic amestecand continuu, pana se topeste zaharul.


Amestecul rezultat il turnam peste faina amestecata cu bicarbonatul stins in zeama de lamaie, framantam pana se formeaza un aluat fraged si moale ( nu trebuie sa se lipeasca de maini).


Aluatul se imparte in 4, intindem cate o foaie si le coacem pe dosul tavii cateva minute.


Pregatim crema astfel:


Punem laptele la fiert.


Mixam ouale cu zaharul si amidonul, dupa care turnam laptele in fir subtire peste oua.


Punem din nou pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema.


La sfarsit punem esenta de vanilie ( esenta se pune la sfarsit pentru ca in timpul fierberii aceasta se evapora)


Dam la racit.


Dupa ce s-a racit bine crema amestecam cu frisca batuta spuma.


Punem crema de vanilie pe prima foaie, cealata foie, crema, nuca de cocos, foaie, crema, foie.


Deasupra punem zahar tos si lasam asa cel putin 6 ore.


Se proportioneaza dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Dana Cristea - pusikmea 1

19.09.2010, 22:23

cori mspostavaru ms, nadina

Cris2711 1

20.07.2011, 16:12

Lau 1

20.07.2011, 16:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Miel de Pasti