Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 19 Sep 2010 | 12423 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt foi:

  •  1ou
  • 50 g unt
  • 3 linguri miere
  • 150 g zahar
  • 450 g faina
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • zeama de lamaie

Pt crema:

  • 3 oua
  • 450 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 150 g zahar
  • 5 linguri amidon
  •  75 ml frisca lichida
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie:

Pregatim foile astfel:

Intr-o cratita se pun oul, untul, laptele, mierea, zaharul si se amesteca putin cu , dupa care se pune pe foc mic amestecand continuu, pana se topeste zaharul.

Amestecul rezultat il turnam peste faina amestecata cu bicarbonatul stins in zeama de lamaie, framantam pana se formeaza un aluat fraged si moale ( nu trebuie sa se lipeasca de maini).

Aluatul se imparte in 4, intindem cate o foaie si le coacem pe dosul tavii cateva minute.

Pregatim crema astfel:

Punem laptele la fiert.

Mixam ouale cu zaharul si amidonul, dupa care turnam laptele in fir subtire peste oua.

Punem din nou pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema.

La sfarsit punem esenta de vanilie ( esenta se pune la sfarsit pentru ca in timpul fierberii aceasta se evapora)

Dam la racit.

Dupa ce s-a racit bine crema amestecam cu frisca batuta spuma.

Punem crema de vanilie pe prima foaie, cealata foie, crema, nuca de cocos, foaie, crema, foie.

Deasupra punem zahar tos si lasam asa cel putin 6 ore.

Se proportioneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (19)

Dana Cristea - pusikmea 1

19.09.2010, 22:23

cori mspostavaru ms, nadina

Cris2711 1

20.07.2011, 16:12

Lau 1

20.07.2011, 16:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza in compozitie