Prajitura cu foi Lica

de Anamaria7 in Prajituri, 25 Feb 2011 | 53584 vizualizari

 

Stiu ca titlul nu e foarte sugestiv, dar mi-e drag numele. Asa m-am invatat cu el de cand eram miiica. E una dintre primele prajituri pe care le-am invatat de la mama, nu stiu cum de am ratat sa o postez pana acum. Mereu e pe masa la sarbatori. Pe cat e de simpla, pe atat e de buna. Una dintre preferatele mele, pentru ca e usoara (nu are creme peste creme). Si cu ocazia asta cad in melancolie... ii multumesc mamei pentru tot ce m-a invatat si vreau sa nu uite niciodata ca o pretuiesc mult, mult, mult!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi Lica
  • 300gr zahar
  • 250gr nuca tocata (macinata doar daca va deranjeaza la mestecat ca pe buni :P)
  • 250gr margarina Rama
  • 3 oua mari
  • 1 esenta de rom
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi Lica:

Ouale se mixeaza bine cu 200gr zahar, apoi adaugam nuca.


Punem intr-o oala cu fund gros 100gr zahar la caramelizat. Cand e gata adaugam margarina si amestecam bine, iar dupa omogenizare turnam si compozitia de oua. Crema aceasta trebuie sa stea la foc mic pana se ingroasa destul de bine.


La final, luam oala de pe foc, adaugam esenta de rom si zaharul vanilinat.


Masuram din ochi cam cata crema avem comparativ cu marimea foilor si de aici incolo fiecare alege cum crede! Eu in general mai tai din foi ca sa iasa mai inalta prajitura, dar in poze am facut-o rapid rapid si am uitat sa le tai :D


Dupa ce asamblam, punem o greutate pe prajitura (nu chiar sacu' de ciment :))) si o lasam asa cateva ore bune.


Si din categoria "ASA NU!", ultima poza va invata cum sa lipiti crema si de marginile foii de napolitana in absenta unui dog maaare :)) Am ras cu buni pana la lacrimi!

 

TIPS-URI

1

Crema trebuie amestecata incontinuu, altfel sunt sanse mari sa se prinda de vas. Cel mai bine e daca punem si o tigla pe foc, apoi vasul. Aveti grija sa nu fiarba tare, poate face minuni pe pereti cand apar bule de la aburi :P si ARDEE :))

2

Esenta si zaharul vanilinat nu se adauga inainte de a pune pe foc pentru ca se evapora.

3

Crema arata mult mai bine cu nuca doar tocata marunt, nu macinata! Si parca e si mai buna, daca o macini mi se pare ca se elibereaza mai tare izul amarui...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Lica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

diaconta 1

26.02.2011, 21:50

S-o pretuiesti intotdeauna Anamaria,e singura persoana care-si merita cu prisosinta pretuirea foarte buna prajiturica ai grija sa nu-ti ia vantul rufele pana se lipesc foile

Anamaria7 1

27.02.2011, 09:12

multumesc mult pentru cuvintele frumoase, Dia, ai dreptate iar rufele, nici n-ar fi indraznit sa se atinga de prajitura cand au simtit mirosul

adry88 1

12.06.2011, 13:44

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro, reteta de la mama mea