Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie

de MOKUSKA in Prajituri, 20 Iun 2014 | 2951 vizualizari

 

Imediat dupa ce am fiert dulceata de cirese, am pastrat putin pentru gustare (cam un borcan). Nu am putut rezista tentatiei...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri de apa rece
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar fin
  • 1 praf de copt
  • 3 -4 linguri de cacao
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • praf de sare
  • Umplutura
  • 1 borcan de dulceata de cirese
  • zeama a 1/2 de lamaie
  • Crema de lamaie
  • 1 lingura de faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • praf de sare
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie:

In primul rand pregatim crema de lamaie sa aiba timp sa se raceasca: 150 ml lapte punem la fiert cu praf de sare, cu restul amestecam faina si le fierbem la foc mic (atentie sa nu faca cocoloase!) amestecand cu un tel. Luam de pe foc, acoperim cu folie de plastic si lasam sa se raceasca.

Pregatim blatul:

Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca. Separam ouale, albusurile le bagam la rece. Galbenusurile amestecam cu zaharul, coaja de lamaie si apa pana obtinem o crema foarte pufoasa (eu am amestecat cu mixer pana s-a topit zaharul fin de tot). Albusurile se bat cu praf de sare foarte bine. Incorporam galbenusurile foarte usor cu o spatula sau cu o lingura de lemn in spuma de albus. Faina cu cacao si praful de copt se amesteca si se cerne treptat peste compozitia din oua. Incorporam cu grija, turnam aluatul intr-o tava intinsa si tapetata. Se lasa la cuptor cca 30 minute. Se verifica cu o scobitoare. 

Blatul copt se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt, cat acesta este fierbinte (daca marginile s-au uscat sa le taiati inainte de a rula blatul, altfel riscati sa se rupa) si se lasa putin sa se raceasca (nu este nevoie sa se raceasca de tot).

Crema din lapte si faina (rece) se amesteca cu untul la temperatura camerei, coaja de lamaie si zaharul, pana obtinem o crema foarte pufoasa (nu trebuie sa fie dulce).

Desfacem blatul rulat, ungem cu dulceata de cirese amestecata bine cu zeama de lamaie, dupa care turnam crema deasupra si o intindem cu un cutit. (sa nu puneti nici dulceata, nici crema pana la margini, lasati fara cca 2 degete) Rulam la loc blatul dupa care il rulam inapoi in hartia de copt foarte strans. Lasam sa se intareasca atat dulceata cat si crema si sa se insiropeze blatul de la dulceata. ( 2-3 ore la frigider).

Daca va este pe plac, in ultima faza de rulare puteti sa cerneti peste hartia de copt cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata de cirese si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de mere