Prajitura cu foi "Lica"

de LUK in Prajituri, 8 Aug 2011 | 11629 vizualizari

 

Asa se regaseste aceasta reteta de prajitura cu foi Lica in caietul de prajituri a mamei mele.Sunt sigura ca multi dintre voi o recunoasteti..e delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de napolitana, pentru prajituri (Lica)
  • 200gr unt
  • 300gr zahar
  • 100 gr nuca
  • 100ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • o esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi "Lica":

Prajitura cu foi Lica se prepara destul de usor si rapid.

Se pune untul impreuna cu laptele, cacao, nuca si zaharul la fiert. Dupa ce s-a topit zaharul luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Amestecam bine. Cu crema fierbinte se unge fiecare foaie(partea cu patratelele mai mici) astfel incat deasupra sa fie o foaie cu patratele mari. Presati bine fiecare foaie dupa ce o ungeti cu crema. Lasati 2-3 ore sa se inmoaie foile apoi serviti cu pofta.

Optional puteti face si o glazura de ciocolata pentru a decora prajitura cu foi Lica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi "Lica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Alexandra Elena 1

12.10.2012, 13:45

feliciacristea46 1

14.08.2013, 15:46

eu stiam ca se caramelizeaza intai zaharul, dar asa se leaga crema ? si cate straturi iti ies din aceasta cantitate ?

LUK 1

25.08.2013, 16:19

Eu asa o fac,fara s acaramelizez inainte.Foile sunt 4 adica un pachet din comert

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!