Prajitura cu foi "Lica"

de LUK in Prajituri, 8 Aug 2011 | 11845 vizualizari

 

Asa se regaseste aceasta reteta de prajitura cu foi Lica in caietul de prajituri a mamei mele.Sunt sigura ca multi dintre voi o recunoasteti..e delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de napolitana, pentru prajituri (Lica)
  • 200gr unt
  • 300gr zahar
  • 100 gr nuca
  • 100ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • o esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi "Lica":

Prajitura cu foi Lica se prepara destul de usor si rapid.


Se pune untul impreuna cu laptele, cacao, nuca si zaharul la fiert. Dupa ce s-a topit zaharul luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Amestecam bine. Cu crema fierbinte se unge fiecare foaie(partea cu patratelele mai mici) astfel incat deasupra sa fie o foaie cu patratele mari. Presati bine fiecare foaie dupa ce o ungeti cu crema. Lasati 2-3 ore sa se inmoaie foile apoi serviti cu pofta.


Optional puteti face si o glazura de ciocolata pentru a decora prajitura cu foi Lica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi "Lica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Alexandra Elena 1

12.10.2012, 13:45

feliciacristea46 1

14.08.2013, 15:46

eu stiam ca se caramelizeaza intai zaharul, dar asa se leaga crema ? si cate straturi iti ies din aceasta cantitate ?

LUK 1

25.08.2013, 16:19

Eu asa o fac,fara s acaramelizez inainte.Foile sunt 4 adica un pachet din comert

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de rom