Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Initial ma gandisem sa fac un chec cu prune, doar ca mie imi plac prajiturile cu crema. Daca n-are crema, parca nu-mi place atat de mult. Asa ca am facut un compromis si i-am facut si crema si pentru ca imi place foarte mult scortisoara, m-am gandit ca are merge bine in combinatie cu prunele. Nu prea mi-a iesit ce-am vrut eu eu fiindca contrar a ceea ce fac de obicei, am adaugat si lapte. Am reusit s-o dreg la final, dar stiti voi, sunt nemultumita.
Mai intai mi-am pregatit prunele si anume am ales sase prune mai marisoare, le-am scos samburii si le-am taiat cubulete.
Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma albusurile ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul – am folosit zahar brut – si am mixat pana s-a topit si am obtinut spuma aceea translucida. Apoi am adaugat galbenusurile, am mixat pana s-au omogenizat, apoi faina, praful de copt si esenta de vanilie. De data aceasta nu stiu ce mi-a venit si am adaugat si o lingura de lapte, fapt care mi-a subtiat compozitia, a mai trebuit sa adaug faina, iar blatul nu mi s-a copt cum trebuie si abia l-am dres la final.
Am adaugat prunele in compozitie, am amestecat cu o lingura pentru omogenizare.
Am dat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, este indicat sa facem testul cu scobitoarea. Ceea ce am facut si eu, doar ca nu s-a lipt nimic de scobitoare, blatul arata frumos, crescut si rumen si asa am crezut ca totul este in regula.
Am lasat la racit in tava si m-am apucat in timpul acesta sa fac crema de albusuri cu scortisoara. Intai a fost nevoie sa bat spuma cele doua albusuri, cand am obtinut consistenta de bezea, am adaugat si zaharul. Am mixat pana s-a topit si am adaugat scortisoara. Apoi am pus o cana de lapte la fiert si am adaugat incet compozitia de bezea de albusuri cu scortisoara. Cand a fost aproape de a ajunge la punctul de fierbere am adaugat o lingura de faina. A fost nevoie sa amestec cu lingura incontinuu pentru a se omogeniza faina si a nu se prinde crema de fundul cratitei.
Cand ambele s-au racit integral, am taiat blatul pe din doua. Prima foaie a blatului am acoperit-o integral de crema, iar cealalata foaie am asezat-o deasupra.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult