Prajitura cu prune, scortisoara si crema de albus

de FlaviaD in Prajituri, 6 Sep 2013 | 3671 vizualizari

 

Initial ma gandisem sa fac un chec cu prune, doar ca mie imi plac prajiturile cu crema. Daca n-are crema, parca nu-mi place atat de mult. Asa ca am facut un compromis si i-am facut si crema si pentru ca imi place foarte mult scortisoara, m-am gandit ca are merge bine in combinatie cu prunele. Nu prea mi-a iesit ce-am vrut eu eu fiindca contrar a ceea ce fac de obicei, am adaugat si lapte. Am reusit s-o dreg la final, dar stiti voi, sunt nemultumita.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • -3 oua si 2 galbenusuri
  • -5 linguri de faina neagra
  • -6 linguri de zahar brut
  • -praf de copt
  • -esenta de vanilie
  • -1 lingura de lapte (nu recomand!)
  • pentru crema
  • -2 albusuri
  • -5 linguri de zahar brut
  • -1 lingura de faina neagra
  • -250 ml/1 cana de lapte
  • -scortisoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune, scortisoara si crema de albus:

Mai intai mi-am pregatit prunele si anume am ales sase prune mai marisoare, le-am scos samburii si le-am taiat cubulete.

 Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma albusurile ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul – am folosit zahar brut – si am mixat pana s-a topit si am obtinut spuma aceea translucida. Apoi am adaugat galbenusurile, am mixat pana s-au omogenizat, apoi faina, praful de copt si esenta de vanilie. De data aceasta nu stiu ce mi-a venit si am adaugat si o lingura de lapte, fapt care mi-a subtiat compozitia, a mai trebuit sa adaug faina, iar blatul nu mi s-a copt cum trebuie si abia l-am dres la final. 

Am adaugat prunele in compozitie, am amestecat cu o lingura pentru omogenizare. 

Am dat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, este indicat sa facem testul cu scobitoarea. Ceea ce am facut si eu, doar ca nu s-a lipt nimic de scobitoare, blatul arata frumos, crescut si rumen si asa am crezut ca totul este in regula.

Am lasat la racit in tava si m-am apucat in timpul acesta sa fac crema de albusuri cu scortisoara. Intai a fost nevoie sa bat spuma cele doua albusuri, cand am obtinut consistenta de bezea, am adaugat si zaharul. Am mixat pana s-a topit si am adaugat scortisoara. Apoi am pus o cana de lapte la fiert si am adaugat incet compozitia de bezea de albusuri cu scortisoara. Cand a fost aproape de a ajunge la punctul de fierbere am adaugat o lingura de faina. A fost nevoie sa amestec cu lingura incontinuu pentru a se omogeniza faina si a nu se prinde crema de fundul cratitei.

 Cand ambele s-au racit integral, am taiat blatul pe din doua. Prima foaie a blatului am acoperit-o integral de crema, iar cealalata foaie am asezat-o deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune, scortisoara si crema de albus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură răsturnată cu prune