Prajitura cu prune, scortisoara si crema de albus

de FlaviaD in Prajituri, 6 Sep 2013 | 1532 vizualizari

 

Initial ma gandisem sa fac un chec cu prune, doar ca mie imi plac prajiturile cu crema. Daca n-are crema, parca nu-mi place atat de mult. Asa ca am facut un compromis si i-am facut si crema si pentru ca imi place foarte mult scortisoara, m-am gandit ca are merge bine in combinatie cu prunele. Nu prea mi-a iesit ce-am vrut eu eu fiindca contrar a ceea ce fac de obicei, am adaugat si lapte. Am reusit s-o dreg la final, dar stiti voi, sunt nemultumita.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • -3 oua si 2 galbenusuri
  • -5 linguri de faina neagra
  • -6 linguri de zahar brut
  • -praf de copt
  • -esenta de vanilie
  • -1 lingura de lapte (nu recomand!)
  • pentru crema
  • -2 albusuri
  • -5 linguri de zahar brut
  • -1 lingura de faina neagra
  • -250 ml/1 cana de lapte
  • -scortisoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune, scortisoara si crema de albus:

Mai intai mi-am pregatit prunele si anume am ales sase prune mai marisoare, le-am scos samburii si le-am taiat cubulete.


Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma albusurile ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul – am folosit zahar brut – si am mixat pana s-a topit si am obtinut spuma aceea translucida. Apoi am adaugat galbenusurile, am mixat pana s-au omogenizat, apoi faina, praful de copt si esenta de vanilie. De data aceasta nu stiu ce mi-a venit si am adaugat si o lingura de lapte, fapt care mi-a subtiat compozitia, a mai trebuit sa adaug faina, iar blatul nu mi s-a copt cum trebuie si abia l-am dres la final.


Am adaugat prunele in compozitie, am amestecat cu o lingura pentru omogenizare.


Am dat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, este indicat sa facem testul cu scobitoarea. Ceea ce am facut si eu, doar ca nu s-a lipt nimic de scobitoare, blatul arata frumos, crescut si rumen si asa am crezut ca totul este in regula.


Am lasat la racit in tava si m-am apucat in timpul acesta sa fac crema de albusuri cu scortisoara. Intai a fost nevoie sa bat spuma cele doua albusuri, cand am obtinut consistenta de bezea, am adaugat si zaharul. Am mixat pana s-a topit si am adaugat scortisoara. Apoi am pus o cana de lapte la fiert si am adaugat incet compozitia de bezea de albusuri cu scortisoara. Cand a fost aproape de a ajunge la punctul de fierbere am adaugat o lingura de faina. A fost nevoie sa amestec cu lingura incontinuu pentru a se omogeniza faina si a nu se prinde crema de fundul cratitei.


Cand ambele s-au racit integral, am taiat blatul pe din doua. Prima foaie a blatului am acoperit-o integral de crema, iar cealalata foaie am asezat-o deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune, scortisoara si crema de albus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

07.09.2013, 18:42

O bunatate de dulce

FlaviaD 1

07.09.2013, 19:04

Va multumesc

babi5 1

07.10.2014, 12:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune uscate si nuci