Prajitura cu foi si crema de ciocolata

de Lau in Dulciuri, 20 Apr 2016 | 946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 100 g zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1/2 praf de copt
  • 1/2 plic amoniu
  • 100 g ulei
  • un praf de sare
  • cca 600 g faina
  • Crema
  • 700 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri faina
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • Crema 2
  • 200 g smantana pt frisca
  • 1 ciocolata alba
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 2 linguri smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de ciocolata:

Foile-intr-un bol mixam ouale cu zaharul(sau le batem cu telul)adaugam uleiul treptat,smantana,adaugam praful,amoniacul stins cu sucul de lamaie,Amestecam bine dupa care adaugam faina amestecand pentru inceput cu telul dupa care cu maini,framantam un aluat omogen si elastic,


Invelim in folie alimetara si dam la rece 30 min.


Impartim coca in 5 bucati dupa care le intindem pe masa infaina,le coacem pe dosul tavii,pana se rumesc putin,lasam sa se raceasca.


Crema-intr-o cratita adaugam laptele si zaharul,punem pe foc pana ce zaharul sa topit si laptele incepe sa fiarba,


In alt bol amestecam cacao,faina,adaugam treptat laptele fierbinte amestecand contiuu pana ce se dizolva,


Punem laptele din nou in cratita si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,


Luam cratita de pe foc adaugam ciocolata(la temperatura camerei)rupta bucatele,untul bucati si esenta de rom,amestecam pana ce se incorporeaza,


Acoperim crema cu folie alimentara si lasam sa se raceasca,


Crema 2 -intr-un vas adaugam frisca,ciocolata rupta bucatele,punem pe foc pana ce se topeste,lasam sa se raceasca bine dupa care o mixam pana isi dubleaza volumul,


In tava in care am copt foile adaugam prima foaie-crema de ciocolata-foaie-crema de ciocolata-foaie-crema alba-foaie-crema de ciocolata-foaie


Dam la rece cateva ore dupa care decoram cu glazura de ciocolata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mamaieelena 1

22.04.2016, 09:20

Lau 1

24.04.2016, 08:47

Camelya 1

12.05.2016, 11:32

Ce bine arata este prajiturica ta! Frumoase sectiuni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ferrero Rocher