Desert clatite cu dulceata de trandafiri

de Ancutsa in Dulciuri, 5 Mai 2018 | 2675 vizualizari

 

Weekend-ul trecut le-am promis alor mei că le pregătesc nişte clătite pufoase. Le-am umplut cu dulceaţă de trandafiri, care are un parfum anume şi o aromă delicată.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • Un praf de sare
  • 150 ml lapte (rece)
  • 190 ml apă minerală
  • 225 g făină (aprox 9 linguri pline)
  • 5 g praf de copt (jumătate de plic)
  • Dulceaţă de trandafiri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu dulceata de trandafiri:

 

 

Se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă laptele, apa minerală, praful de copt şi făina, amestecând şi bătând uşor cu telul, se obţine o compoziţie moale, aerată.

 Se toarnă câte un polonic din compoziţie într-o tigaie teflonată încinsă, pe care la prima clătită trebuie să punem una-două picături de ulei. Se rumeneşte uşor pe fiecare parte. Se lasă la răcit şi se umple cu dulceaţă de trandafiri.

 Din ingdredientele de mai sus se obţin porţii pentru 4 persoane: 8 clătite mari sau 16 mici (tigaie de 25cm)

Timp: aprox 30min

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/clatite-cu-dulceata-de-trandafiri.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu bulion