Prajitura cu foi si crema de lamaie

de corina241 in Prajituri, 16 Ian 2011 | 39082 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi

  • 3 galbenusuri
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de lapte
  • 1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g faina
  • coaja rasa de lamaie

Crema

  • 1 l de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 cubulet de unt
  • coaja si zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de lamaie:

Foile: Intr-un castron amestecam toate ingredientele si obtinem o coca usor lipicioasa.completam cu faina cat sa ne ajute sa o intindem pe dosul tavii de aragaz unde vom coace 3 foi.


Crema:Intr-o craticioara punem laptele rece,coaja de lamaie,adaugam faina in ploaie amestecand bine cu telul,dupa ce am adaugat galbenusul de ou si zaharul punem totul pe flacara,potrivita.Amestecam continuu pana incepe sa se ingroase si trebuie sa adaugam untul.Lasam pe foc pentru alte cateva minute(2-3) si stingem aragazul,timp in care nu lasam crema sa prinda crusta si amestecam pana se raceste pe jumatate,momentul in care adaugam zeama de lamaie.


Luam prima foaie,adaugam jumatate din crema de lamaie,punem urmatoarea foaie,apoi restul de crema si presam totul cu ultima foaie de prajitura.


Se taie in patratele dupa ce s-a racit,iar foile s-au inmuiat foarte bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

alyaxe 1

22.03.2011, 16:30

am incercat si eu sa fac aceste foi, dar nu am reusit.aluatul era foarte lipicios si nu reuseam sa le intind,am respectat toate instructiunile pas cu pas.de ce ?se poate sa fie de la ulei sau de la amoniac?am folosit amoniu pt praj de la dr oetker.ast rasp .merci

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:39

am facut si eu o reteta asemanatoare si a iesit tare buna

ralu_ca 1

05.06.2014, 10:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi moldovenesti

de Lau 9

ieri la 22:02

Prajitura Dobos

ieri la 21:51

Prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:50

Empanadas / Pateuri  cu ton

ieri la 21:25

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu fidea si sirop de zahar ars