Prajitura cu foi si crema de lamaie

de corina241 in Prajituri, 16 Ian 2011 | 41167 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi

  • 3 galbenusuri
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de lapte
  • 1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g faina
  • coaja rasa de lamaie

Crema

  • 1 l de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 cubulet de unt
  • coaja si zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de lamaie:

Foile: Intr-un castron amestecam toate ingredientele si obtinem o coca usor lipicioasa.completam cu faina cat sa ne ajute sa o intindem pe dosul tavii de aragaz unde vom coace 3 foi.


Crema:Intr-o craticioara punem laptele rece,coaja de lamaie,adaugam faina in ploaie amestecand bine cu telul,dupa ce am adaugat galbenusul de ou si zaharul punem totul pe flacara,potrivita.Amestecam continuu pana incepe sa se ingroase si trebuie sa adaugam untul.Lasam pe foc pentru alte cateva minute(2-3) si stingem aragazul,timp in care nu lasam crema sa prinda crusta si amestecam pana se raceste pe jumatate,momentul in care adaugam zeama de lamaie.


Luam prima foaie,adaugam jumatate din crema de lamaie,punem urmatoarea foaie,apoi restul de crema si presam totul cu ultima foaie de prajitura.


Se taie in patratele dupa ce s-a racit,iar foile s-au inmuiat foarte bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

alyaxe 1

22.03.2011, 16:30

am incercat si eu sa fac aceste foi, dar nu am reusit.aluatul era foarte lipicios si nu reuseam sa le intind,am respectat toate instructiunile pas cu pas.de ce ?se poate sa fie de la ulei sau de la amoniac?am folosit amoniu pt praj de la dr oetker.ast rasp .merci

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:39

am facut si eu o reteta asemanatoare si a iesit tare buna

ralu_ca 1

05.06.2014, 10:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor