prajitura cu foi si crema de lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Feb 2010 | 10834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 225g zahar
  • 45g margarina
  • 2 oua
  • 10 linguri miere
  • 1 lingurita bicarbonat
  • aprox. 600g faina
  • Pentru crema de lamaie:
  • 200ml lapte
  • o cescuta cu gris
  • 1 lingurita coaja de lamaie razuita fin
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 50 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 200g gem acrisor - de caise in reteta de baza, eu am folosit gem de prune
  • 4 linguri nuci macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA prajitura cu foi si crema de lamaie:

Am amestecat la cald (pe foc moale) mierea, zaharul si margarina pana s-au omogenizat (doar vreo 4-5 minute), am luat de pe foc si am adaugat oualele pe rand, cand compozitia era doar calduta, apoi am adaugat faina si bicarbonatul dizolvat intr-o lingurita de suc de lamaie, apoi am omogenizat coca.Se imparte coca in 3 buc. egale, care se intind pe dosul tavii unse cu ulei sau tapetata cu hartie si se coc pe rand, apoi se lasa sa se raceasca.Intre timp am preparat un gris cu lapte. Cand a fost gata am adaugat aromele, apoi am lasat sa se mai raceasca. Cand era caldut spre rece am adaugat untul si sucul de lamaie si am omogenizat.Gemul l-am amestecat cu nucile razuite.


Montarea:

am pus o foaie, apoi un strat de crema cu gris si lamaie, alta foaie, apoi un strat de gem cu nuci si inca o foaie deasupra.Am pus o tava deasupra si o carte mai grea si am introdus prajitura in frigider. Dupa cateva ore am scos-o, am taiat-o in doua parti pe lungime, am uns una dintre parti cu ciocolata si am asezat deasupra cealalta bucata.Am introdus din nou prajitura in frigider si am servit-o a doua zi, dupa ce am portionat-o.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu foi si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Oana 1

02.02.2010, 00:07

Am vazut, Bitza, am vazut Felicitari! Tu le gatesti sau mama?

Pasiune pentru bucatarie 1

02.02.2010, 00:12

da eu le gatesc...........stiu ca este cam greu de crezut,dar daca as putea sa demonstrez as face-o!mami nu mai face prajiuri de cand m-am apucat eu.primele retete incercate au fost de la teo's kitchen si amalia!

adry88 1

07.07.2011, 11:02

ce imi mai place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Secui