Prajitura cu portocale (2)

de luminita20_2006 in Prajituri, 29 Mar 2011 | 4408 vizualizari

 

Greu de zis ce am facut am pornit sa fac o tarta dar in final a iesit o prajitura. Orice ar fi fost va zic ca a disparut:))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 cesti faina
  • -1 ceasca zahar
  • -2 oua
  • - 1 iaurt mic
  •  -50 ml ulei
  • - esenta vanilie
  • -coaja de la o portocala
  • -1 praf de copt
  • Crema
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura si jumate de amidon alimetar
  • -150 gr zahar
  • -esenta de vanilie
  • -3 galbenusuri ou
  • -2-3 portocale
  • -1 plic gelatina pentru tarte 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale (2):

Se cerne faina cu praf de copt intr-un vas . Ouale se bat cu zahar, iaurt, ulei, si un varf de sare apoi se pun peste faina se adauga si coaja de portocala si esenta. Se amesteca bine toate ingredientele. Se toarna  intr-o tava de tort si se coace 30 min.

Crema
: Intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul se bat cu telul apoi se adauga faina si lapte. Se pune pe foc si se amesteca. Cand laptele atinge punctul de fierbere se pune amidonul care il desfacem separat cu lapte rece Se lasa sa fiarba pana cand se ingroasa crema , dupa care se ia de pe foc se pune esenta de vanilie. Se acopera cu o folie si se lasa sa se raceasca.

Peste blatul racit se pune crema apoi felii de porocale si gelatina preparata dupa instructiuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale (2)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si alune