Prajitura cu fructe

de merisor in Prajituri, 2 Ian 2015 | 5884 vizualizari

 

Cand strang multe albusuri, ma tot gandesc si razgandesc ce pot sa fac cu ele.
De data aceasta am facut aceasta delicioasa prajitura, care a disparut intr-o zi din tava.
O recomand cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 100 gr nuca de cocos
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • visine din compot(borcan de 370 gr)
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 1 l lapte
  • 10 linguri faina
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 clementine
  • 1 compot ananas(350 gr)
  • Pentru decor:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 clementine
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe:

Pentru blat, mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie.


Mixam la treapta maxima pana cand bezeaua devine tare, astfel ca atunci cand intoarcem vasul invers, aceasta va ramane fixata pe peretii lui si nu va curge.


Adaugam apoi faina, mixand incet, la treapta minima si la final nuca de cocos.


Tapetam tava cu hartie de copt(eu am folosit o tava de 23/36 cm) si intindem compozitia in ea.


Presaram visine din compot, scurse bine, apoi le presam sa intre in interiorul compozitiei si dam tava la cuptor pentru 35 de minute sau pana cand blatul trece testul cu scobitoarea.


Lasam blatul sa se raceasca.


Pentru crema, punem laptele la incalzit cu putina sare si cele 4 linguri(mai cu varf) de zahar.


In alt vas, amestecam galbenusurile cu faina si putin lapte rece, dupa care incepem sa punem laptele fierbinte, mestecand continuu cu un tel, pana cand se omogenizeaza crema bine.


Fierbem crema pe foc mediu, mestecand continuu in ea sa nu se lipeasca de peretii vasului, pana cand se ingroasa ca o budinca, apoi stingem focul si lasam crema sa se raceasca, acoperind-o cu o folie, pentru a nu se forma crusta.


Intre timp mixam frisca, decojim clementinele si le taiem in cubulete si scurgem ananasul de sirop.


Cand crema este rece, o amestecam mai intai cu mascarponele, apoi cu frisca si incorporam in ea fructele de ananas si clementinele taiate cubulete.


Initial, n-am avut intentia sa mai adaug si frisca in crema, dar pentru ca a iesit prea groasa, am reparat-o cu frisca si i-a dat si textura mai cremoasa. Cu siropul de la ananas insiropam blatul, apoi intindem crema peste el si dam tava la rece pentru cateva ore.


Pentru decor, rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc, impreuna cu frisca lichida.


Amestecam continuu in vas pana cand ciocolata se topeste si se omogenizeaza compozitia, dupa care il dam la rece.


Cand se raceste definitiv, introducem mixerul in ciocolata si mixam pana devine cremoasa.


Cu ajutorul unui posh, ornam prajitura cu aceasta crema si presaram peste ea cubulete de clementine.


Am folosit pentru aceasta prajitura ingrediente de la Lidl: frisca, ciocolata, mascarponele, m-am obisnuit cu ele si mi se par mai accesibile si de calitate.


 

TIPS-URI

1

Daca preferati prajiturile mai dulci, mai adaugati 1-2 linguri de zahar la crema, sau folositi frisca dulce.

2

Daca albusurile nu se mixeaza bine, sa se formeze acea bezea tare de care am amintit la blat, pentru siguranta reusite blatului, se poate adauga un plic praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Krystyan Trendy 1

03.01.2015, 15:20

Superba prăjitură!!

merisor 1

03.01.2015, 17:07

Va multumesc, dragilor!

Panacris 1

23.01.2015, 18:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni