Prajitura glazurata (cu fructoza)

de ionela2682 in Prajituri, 16 Feb 2012 | 8351 vizualizari

 

Aceasta prajitura s-a cerut a fi pe gustul soacrei mele, a carei zi de nastere a fost pe data de 12 februarie.A trebuit sa modific reteta deoarece ea nu consuma deloc zahar , doar miere ,fructoza si mai stiu eu ce..Asadar m- am conformat , a trebuit sa inlocuiesc zaharul cu fructoza .Mai jos am dat cantitatile originale de zahar ale prajiturii dar si cele de fructoza.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar pudra(100 g fructoza)
  • 200 g miez de nuca macinat
  • 3 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgta de zeama de lamiae
  • 1 lg unt
  • Pt crema si glazura
  • 5 lg zahar (2 1/2 lg fructoza)
  • 6 galbenusuri
  • 250 g unt
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g ciocolata alba +50ml ulei sau 50 g unt
  • 100 g ciocolata neagra+50 ml ulei sau 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura glazurata (cu fructoza):

-bati albusurile spuma cu zaharul

-in bezeaua obtinuta incorporezipe rand nuca macinata,faina si praful de copt stins,amestecanda usor,de jos in sus

-torni compozitia intr,o tava  de 25/35 cm,in prealabil unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt

-coci blatul l/2 ora la foc mediu sau pana se rumeneste frumos

-glazurezi blatul cu ciocolata alba topitala baie de aburi impreuna cu uleiul sau unt( sau razi ciocolata alba si o presari peste blatul  fierbinte scos din cuptor)

-caramelizezi zaharul la foc mic(pe foc  fructoza nu se caramelizeaza ..se transforma pur si simplu in sirop),adaugi untul,galbenusurile si nuca si omogenizezi rapid ,

-intinzi crema uniform peste prajitura,decorezi cu ciocolata amaruie topita la bain/marie.cu 50 g unt

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura glazurata (cu fructoza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

naomy 1

17.02.2012, 01:51

imi place , buna tare

marieta 1

19.02.2012, 01:36

la multi ani soacrei tale!! dar as avea o intrebare;ciocolata alba si neagra pentru glazura este tot cu fructoza?eu am incercat sa topesc ciocolata fara zahar si nu mia reusit.s-a solidificat!!

jolygina 1

19.02.2012, 10:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Parlament