Prajitura glazurata (cu fructoza)

de ionela2682 in Prajituri, 16 Feb 2012 | 4595 vizualizari

 

Aceasta prajitura s-a cerut a fi pe gustul soacrei mele, a carei zi de nastere a fost pe data de 12 februarie.A trebuit sa modific reteta deoarece ea nu consuma deloc zahar , doar miere ,fructoza si mai stiu eu ce..Asadar m- am conformat , a trebuit sa inlocuiesc zaharul cu fructoza .Mai jos am dat cantitatile originale de zahar ale prajiturii dar si cele de fructoza.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar pudra(100 g fructoza)
  • 200 g miez de nuca macinat
  • 3 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgta de zeama de lamiae
  • 1 lg unt
  • Pt crema si glazura
  • 5 lg zahar (2 1/2 lg fructoza)
  • 6 galbenusuri
  • 250 g unt
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g ciocolata alba +50ml ulei sau 50 g unt
  • 100 g ciocolata neagra+50 ml ulei sau 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura glazurata (cu fructoza):

-bati albusurile spuma cu zaharul


-in bezeaua obtinuta incorporezipe rand nuca macinata,faina si praful de copt stins,amestecanda usor,de jos in sus


-torni compozitia intr,o tava de 25/35 cm,in prealabil unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt


-coci blatul l/2 ora la foc mediu sau pana se rumeneste frumos


-glazurezi blatul cu ciocolata alba topitala baie de aburi impreuna cu uleiul sau unt( sau razi ciocolata alba si o presari peste blatul fierbinte scos din cuptor)


-caramelizezi zaharul la foc mic(pe foc fructoza nu se caramelizeaza ..se transforma pur si simplu in sirop),adaugi untul,galbenusurile si nuca si omogenizezi rapid ,


-intinzi crema uniform peste prajitura,decorezi cu ciocolata amaruie topita la bain/marie.cu 50 g unt


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura glazurata (cu fructoza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

naomy 1

17.02.2012, 01:51

imi place , buna tare

marieta 1

19.02.2012, 01:36

la multi ani soacrei tale!! dar as avea o intrebare;ciocolata alba si neagra pentru glazura este tot cu fructoza?eu am incercat sa topesc ciocolata fara zahar si nu mia reusit.s-a solidificat!!

jolygina 1

19.02.2012, 10:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci caramelizate, crema de vanilie si lamaie