Prajitura cu mere si sos de ciocolata

de lia maria in Prajituri, 20 Dec 2010 | 3932 vizualizari

 

O prajitura pufoasa, aromata si ciocolatoasa, by Miha cu foarte mici modificari. Pup cu drag si multumesc.

La multi ani Bucataras !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 150g faina
  • 1 praf copt
  • Esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 5 mere
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • Sosul de ciocolata:
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50g unt
  • 200ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si sos de ciocolata:

inspiratie de aici


Albusele le batem spuma tare cu zaharul, ca pentru bezea. Incorporam galbenusele pe rand, apoi in, fir usor, uleiul amestecat cu apa si la urma faina cu praful de copt.



Merele le curatam, le taiem in felii, presaram zahar si scortisoara peste ele.



Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra aranjam feliile de mere.



Dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 35’.



Pentru sos, intr-o craticioara, amestecam cacaoa cu zaharul si desfacem cu apa. Punem la foc si cand incepe sa fiarba, adaugam untul . Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi lasam sosul, la racit.



Prajitura rece, se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata deasupra.



Pofta buna!







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Sylvia 1

24.12.2010, 16:29

Craciun fericit !!!!!!!

Bucataras Medi 1

25.12.2010, 19:44

Craciun fericit!................

MIUTA 1

27.12.2010, 14:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere si frisca