Prajitura cu fructe de padure

de ela in Prajituri, 26 Sep 2014 | 3451 vizualizari

 

am dezghetat frigiderul si am dat peste o multime de albusuri si fructe de padure congelate...asa ca...

 

INGREDIENTE

  • 900 ml albusuri congelate
  • 3 galbenusuri
  • 500 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta visine (sau altceva)
  • 1 plic praf de copt
  • 400 gr fructe de padure congelate+2linguri zahar pudra
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • faina pentru trecut fructele prin ea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe de padure:

Lasam albusurile sa se dezghete cu cateva ore inainte.

Fructele de padure le scoatem intr-o sita si le lasam putin la scurs,dar nu trebuie sa le dezghetam.Inainte sa le punem in prajitura le acoperim cu zaharul pudra,apoi le trecem prin putina faina,ca sa nu se lase la fundul prajiturii.

Mixam bine albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine in continuare.Adaugam galbenusurile,apoi incorporam treptat zaharul vanilat si faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Punem si uleiul si esenta si omogenizam bine.

Impartim compozitia in doua si in una punem cacaoa.

Tapetam o tava mare in care punem aluatul cu cacao,apoi deasupra cel simplu.Presaram deasupra fructele si dam la cuptorul preincalzit,la foc mic cam 60minute,facem testu cu scobitoarea.Lasam sa se raceasca.

Decoram dupa gust cu zahar pudra.Eu o parte am pus zahar pudra si alta,crema mascarpone cu frisca,batute cu putin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu fructe de padure