Prajitura cu foi Lica

de Cris2711 in Prajituri, 1 Oct 2013 | 26669 vizualizari

 

Am primit de la mama mea foi Lica,si azi nu le-am mai putut rezista,m-am inspirat din reteta Florinei(Luk).

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana Lica(5 foi)
  • 250 gr. unt
  • 300 gr.zahar
  • 100 gr. nuca macinata
  • 100 gr ciocolata topita
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 25 gr. migdale sfaramate
  • 2 linguri rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi Lica:

Intr-o craticioara am topit untul,apoi am adaugat laptele,cacao,ciocolata,nuca macinata,migdale si zaharul.


Dupa ce s-a format crema,se ia de pe foc,se adauga sucul de lamaie si romul si se amesteca bine.


Cu un polonic se ia din compozitie si se intinde crema peste foi:


Prima foaie,crema,a doua foaie,crema,a treia foaie ,crema,a patra foaie, crema.


Peste primele patru foi ,se pune crema pe partea cu patratelele mici.Ultima foaie se pune cu patratelele mari in sus.


Apoi se pune ceva mai greu peste ea, eu am pus niste tavi.


Se lasa asa cel putin 3-4 ore.


Se taie cu grija in formele dorite.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Lica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Cris2711 1

01.10.2013, 20:55

Rocsi,greu ii rezisti

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 19:10

delicioasa

Adele 1

06.04.2015, 19:40

Foarte bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi Lica si Nutella