Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 21 Mar 2011 | 8860 vizualizari

 

Aceasta prajitura mi-a placut tare mult sa o prepar, din doua motive: s-a nimerit la fix cat sa o pot fotografia alaturi de una din lalele primite-n dar de la finutii mei, dintr-un buchet superb de lalele albe, iar tipul asta de aluat a fost o provocare in premiera pentru mine. Iti voi explica de ce: acest fel de prajitura la tava, este dintre cele crocante. Ca atare, aluatul este unul sfaramicios, care se preseaza in tava si care necesita ceva mai multa indemanare si rabdare pentru a-l intinde. Iti voi povesti pe-ndelete cu ce arme m-am "luptat" cu el. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 32 de bucati, pentru o tava de 38x25x2,5:
  • 1 pachet de unt (din care retii o lingura)
  • 2 cani de zahar brun
  • 2 oua
  • 3 cani de fulgi de ovaz
  • 2 cani si jumatate de faina
  • 420 gr lapte dulce condensat (se gaseste in Carrefour, la conserva)
  • 300 gr fulgi de ciocolata
  • o ciocolata Schogetten
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3-4 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata:

Untul il topesti la bain-marie, apoi il bati cu zaharul pana seamana cu o crema usoara. Adaugi, ouale, esenta de vanilie. Amesteci faina, fulgii de ovaz, bicarbonatul, sarea si adaugi totul peste restul de compozitie.  De aici incepe greul cu manevratul aluatului, mixerul nu va mai face fata asa ca va trebui sa si framanti putin. Aluatul este unul lipicios, e bine sa te misti repejor cu el. Odata omogenizat, il imparti in doua.

Pui hartie de copt in tava si jumatate de aluat incepi sa il presezi bine. Eu m-am folosit de o spatula si in colturile mai inaccesibile de un cutit de masa, rotund, pentru a batatori cat mai bine aluatul. Prin miscari de presare si intindere, ii vei da de capat, crede-ma :) . Pentru a doua foaie, iti recomand sa desenezi chenarul tavii pe o foaie de copt si sa repeti operatiunea cu intinsul aluatului in acest perimetru. 

Cat despre crema, intr-un ibric mai incapator sau o oala mai mica, combini fulgii de ciocolata, ciocolata Schogetten, laptele condensat, lingura de unt. Lasi la foc mic si amesteci pana se topeste ciocolata. Torni compozitia peste foaia de aluat din tava apoi, ajutandu-te de hartia de copt, rastorni deasupra cea de-a doua foaie de aluat. 

Se coace in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 25 de min. O lasi sa se raceasca inainte de a o taia. O scoti din tava, o pui pe un tocator incapator si tai patrate cu ajutorul unui cutit foarte ascutit (pentru a nu sfarama marginile crocante). O prajitura  concentrata, dulce, putin lipicioasa si plina cu fulgi de ovaz! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura After Eight