Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

de Rocsi in Prajituri, 22 Mar 2015 | 4118 vizualizari

 

O prajitura cu o crema fina, un blat bine insiropat, aromata...tot ce ne trebuie pentru un rasfat alaturi de cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 2 linguri cacao
    • 4 linguri faina
    • 2 linguri apa rece
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de rom
    • un praf de sare
    Crema:
    • 170 gr ciocolata amaruie
    • 200 ml frisca lichida
    • 150 gr crema de branza
    • 2 linguri cu varf smantana
    • 1 lingura amaretto
    • semintele de la jumatate pastaie de vanilie
    Pentru insiropat:
    • 1/2 cana de cafea preparata
    • 3 linguri amaretto
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza:

Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute. Cand este gata il scaotem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe latime.


Crema: Amestecam frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele, le punem pe baie de aburi, pana ciocolata se topeste. In acest timp amestec continuu in ea. Dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore, pana se intareste bine. Dupa ce a stat la frigider, o scoatem si o mixam pana devine spuma. Intr-un bol punem crema de branza, smantana, semintele de la pastaia de vanilie, amaretto si le amestecam. Cele doua creme le amestecam. Peste cafeaua pregatita punem amaretto. Luam prima jumatate de blat, o insiropam, punem cam 1/2 din crema si o nivelam. Asezam al 2 lea blat, insiropam, punem crema (mai oprim 3-4 linguri) si o nivelam. O dam la rece pentru 2 ore.


Dupa acest timp o scoatem, o portionam, iar crema oprita o punem intr-un pos si ornam fiecare prajitura.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Rocsi 1

26.03.2015, 21:22

Joly

Ancutsa 1

07.09.2016, 13:27

E tare buna!

Rocsi 1

07.09.2016, 20:56

Multumesc Ancutsa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers