Prajitura cu gem de capsuni

de dariadeea in Prajituri, 4 Iun 2013 | 2336 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 8 oua
  • 190 g zahar
  • 95 g faina
  • 55 g amidon
  • 45 g unt topit
  • o fiola esenta vanilie

pentru umplutura:

  • gem de capsuni

pentru decor: frisca,fructe uscate(optional)

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de capsuni:

Pentru blat am mixat galbenusurile si dupa un minut am pus 2 linguri de zahar si am continuat pana se ingroasa,apoi am pus vanilia si am mai batut cam un minut.


Albusurile le-am batut spuma iar apoi am pus si restul de zahar si am continuat pana spuma s-a intarit.In spuma de albus am turnat crema de galbenus am amestecat usor iar apoi am pus faina amestecata cu amidon.Am incorporat bine si am pus la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt cam 30 de min.Am scos din forma si am lasat la racit,dupa care am taiat in 2 staturi(depinde de marimea tavii daca este mai mica se taie in 3 foi).Am pus gem peste prima foaie,am pus si a doua deasupra si am pus iarasi gem,am lasat peste noapte dupa care am portionat si am decorat cu frisca pentru servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

04.06.2013, 19:02

dariadeea 1

04.06.2013, 23:03

multumesc

MotanLaOale 1

05.06.2013, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu caise