Prajitura cu gem de gutui

de Andreea Caroline in Prajituri, 12 Sep 2012 | 4200 vizualizari

 

o prajitura super rapida...si gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa sau lapte
  • 3 oua
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic drojdie ptr cuptor(sau bicarbonat)
  • 2 cani faina
  • 4 linguri gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de gutui:

Se bat foarte bine ouale cu zaharul pana acesta s-a topit. Se adauga apa (laptele) si se amesteca bine. Se adauga drojdia (bicarbonatul stins cu otet), apoi uleiul si amestecam. Adaugam 1 cana faina, amestecam bine apoi adaugam si cealalta cana de faina. La urma adaugam gemul .

Punem compozitia intr-o tava normala de cuptor tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

Cand e gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi o taiem si o aranjam pe platou.

 

TIPS-URI

1

gemul poate fi de orice gust dorim, nu neaparat de gutui.

2

cuptorul il aprindem cind incepem sa facem compozitia, deoarece se face foarte repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

adry88

adry88 1

12.09.2012, 21:49

delicioasa

mamaieelena

mamaieelena 1

12.09.2012, 22:59

mmmmm bun,bun

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!