Prajitura cu spuma

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 23 Noi 2014 | 10833 vizualizari

 

Este o delicioasa prajitura care ma duce cu gandul la copilarie...Mama facea mereu prajitura asta,asa ca pot spune ca e desertul copilariei mele.Este o prajitura cu foi moi,dar crocante,iar crema este un pic mai deosebita deoarece,la baza ei,este o foaie sfaramata.De aceea,unii au numit-o si Prajitura cu foaie safaramata.Oricum s-ar numi,este la fel de aromata,la fel cum era si in copilarie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 600 gr faina,
  • 200 gr untura sau margarina,
  • 150 gr zahar,
  • un praf de copt,
  • 4 galbenusuri,
  • Ingrediente crema:
  • 1 foaie sfaramata,
  • 200 gr lapte,
  • 250 gr unt,
  • 150 gr zahar,
  • 2 linguri gem,
  • 2 linguri cacao,
  • un pic de cafea,
  • esenta de rom,
  • un pumn de nuci tocate.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu spuma:

Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat mai moale. Acesta se imparte in trei parti egale. Din fiecare se intinde o foaie care se coace pe dosul unei tavi.

O foaie se sfarama in lapte rece, se adauga untul, zaharul, gemul, cacaoa, cafeaua, nucile si esenta de rom. Se amesteca totul bine, rezultand o crema mai groasa cu care se umplu cele doua foi ramase.

Cele 4 albusuri se bat spuma tare, la bain marie cu 200 gr zahar si se pun deasupra. Peste albusuri se rade ciocolata.

Se lasa sa stea pana a doua zi, cand foile se inmoaie si se poate portiona.

               

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Rocsi 1

23.11.2014, 21:16

O prajitura delicioasa!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

24.11.2014, 00:26

Intr-adevar,e o prajitura aspectuasa si foarte gustoasa.

Benut 1

22.12.2014, 16:57

Am facut azi reteta si am observat ca lipseste un ingredient la foi... Daca se fac cum sunt scrise,nu se pot framanta. Eu am pus lapte. Sper sa fie ok....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Somloi