Prajitura cu spuma

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 23 Noi 2014 | 4861 vizualizari

 

Este o delicioasa prajitura care ma duce cu gandul la copilarie...Mama facea mereu prajitura asta,asa ca pot spune ca e desertul copilariei mele.Este o prajitura cu foi moi,dar crocante,iar crema este un pic mai deosebita deoarece,la baza ei,este o foaie sfaramata.De aceea,unii au numit-o si Prajitura cu foaie safaramata.Oricum s-ar numi,este la fel de aromata,la fel cum era si in copilarie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 600 gr faina,
  • 200 gr untura sau margarina,
  • 150 gr zahar,
  • un praf de copt,
  • 4 galbenusuri,
  • Ingrediente crema:
  • 1 foaie sfaramata,
  • 200 gr lapte,
  • 250 gr unt,
  • 150 gr zahar,
  • 2 linguri gem,
  • 2 linguri cacao,
  • un pic de cafea,
  • esenta de rom,
  • un pumn de nuci tocate.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu spuma:

Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat mai moale. Acesta se imparte in trei parti egale. Din fiecare se intinde o foaie care se coace pe dosul unei tavi.


O foaie se sfarama in lapte rece, se adauga untul, zaharul, gemul, cacaoa, cafeaua, nucile si esenta de rom. Se amesteca totul bine, rezultand o crema mai groasa cu care se umplu cele doua foi ramase.


Cele 4 albusuri se bat spuma tare, la bain marie cu 200 gr zahar si se pun deasupra. Peste albusuri se rade ciocolata.


Se lasa sa stea pana a doua zi, cand foile se inmoaie si se poate portiona.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

23.11.2014, 21:16

O prajitura delicioasa!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

24.11.2014, 00:26

Intr-adevar,e o prajitura aspectuasa si foarte gustoasa.

Benut 1

22.12.2014, 16:57

Am facut azi reteta si am observat ca lipseste un ingredient la foi... Daca se fac cum sunt scrise,nu se pot framanta. Eu am pus lapte. Sper sa fie ok....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de lapte