Prajitura "DEA"

de ralu_ca in Prajituri, 8 Iul 2013 | 7554 vizualizari

 

Zilele trecute am zarit aceasta prajitura DEA, am studiat-o si nu am rezistat tentatiei de a o prepara si eu. Este super delicioasa...:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 3 linguri de apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf copt
  • Crema:
  • 200 g cirese fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta rom
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • Krantz:
  • 1 lingura zahar
  • 100 g nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "DEA":

Albusurile se bat spuma cu praful de copt si sarea, apoi adaugam zaharul si se mixeaza pana devin ca bezeaua. Galbenusurile se feaca cu uleiul si se amesteca cu albusurile si apoi se adauga faina si cacaoa.Compozitia am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa approx 40 min o scoatem si o lasam sa se raceasca.


Intr-o cratita amestecam zaharul cu ciresele, pana ce acesta se topeste, in jur de 10 min si il lasam sa se raceasca. Gelatina am hiratat-o cu 2 linguri apa, lasam 5-10 min, apoi se dizolva la foc mic. Aceasta se toarna peste cirese si se adauga frisca batuta spuma.


Preparam siropul: apa cu zahar se topesc si se toarna putine esenta de rom.


Intre timp preparam si glazura: rupem ciocolata bucati, adaugam frisca lichida si la foc mic lasam sa se topeasca pana ce compozitia devine omogena.


Intr-o cratita am pus zaharul, l-am topit si am adaugat nuca. Am lasat la racit apoi l-am maruntit.


Blatul l-am insiropat, am turnat crema, apoi glazura, iar la final nuca caramelizata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "DEA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

deutza92 1

24.07.2013, 12:21

Am urmat intocmai aceasta reteta,si de stateam in cap nu iesea...

ralu_ca 1

24.07.2013, 19:03

mie mi-a iesit si chiar de trei ori am facut-o!

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 09:42

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brath