Prajitura "DEA"

de ralu_ca in Prajituri, 8 Iul 2013 | 9068 vizualizari

 

Zilele trecute am zarit aceasta prajitura DEA, am studiat-o si nu am rezistat tentatiei de a o prepara si eu. Este super delicioasa...:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 3 linguri de apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf copt
  • Crema:
  • 200 g cirese fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta rom
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • Krantz:
  • 1 lingura zahar
  • 100 g nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "DEA":

Albusurile se bat spuma cu praful de copt si sarea, apoi adaugam zaharul si se mixeaza pana devin ca bezeaua. Galbenusurile se feaca cu uleiul si se amesteca cu albusurile si apoi se adauga faina si cacaoa.Compozitia am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa approx 40 min o scoatem si o lasam sa se raceasca.


Intr-o cratita amestecam zaharul cu ciresele, pana ce acesta se topeste, in jur de 10 min si il lasam sa se raceasca. Gelatina am hiratat-o cu 2 linguri apa, lasam 5-10 min, apoi se dizolva la foc mic. Aceasta se toarna peste cirese si se adauga frisca batuta spuma.


Preparam siropul: apa cu zahar se topesc si se toarna putine esenta de rom.


Intre timp preparam si glazura: rupem ciocolata bucati, adaugam frisca lichida si la foc mic lasam sa se topeasca pana ce compozitia devine omogena.


Intr-o cratita am pus zaharul, l-am topit si am adaugat nuca. Am lasat la racit apoi l-am maruntit.


Blatul l-am insiropat, am turnat crema, apoi glazura, iar la final nuca caramelizata.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "DEA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

deutza92 1

24.07.2013, 12:21

Am urmat intocmai aceasta reteta,si de stateam in cap nu iesea...

ralu_ca 1

24.07.2013, 19:03

mie mi-a iesit si chiar de trei ori am facut-o!

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 09:42

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Brioche cu crema de patiserie
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu gem și nucă - rețetă de post