Prajitura cu gem de gutui si nuca

de mirela0911 in Prajituri, 16 Feb 2014 | 1880 vizualizari

 

Vroiam sa fac ceva rapid si bun, asa ca am rasfoit un caiet cu retete mai vechi si am dat peste prajitura asta. Am mai adaugat nuca si a iesit o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g untura
  • 200 g smantana
  • 1 praf de copt
  • Pt. umplutura:
  • un borcan cu gem de gutui
  • 150 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de gutui si nuca:

Ingredientele pentru blat se framanta bine pana se incorporeaza toate si obtinem un aluat mai tare. Se imparte in doua si se lasa la frigider timp de 30 de minute. O parte se intinde si se aseaza intr-o tava de 25 x 35 cm tapetata cu hartie de copt.


Gemul de gutui se intinde peste aluatul din tava iar deasupra se presara nuca macinata. Se ia cealalta parte de aluat din frigider si se da pe razatoarea cu gauri mari deasupra stratului de gem (sau se poate intinde si taia fasii cum am procedat eu).


Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste frumos. Dupa racire se presara cu zahar pudra vanilat si se serveste. Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice fel de gem chiar si fara nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de gutui si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

16.02.2014, 15:40

Rocsi

diaconta 1

16.02.2014, 15:52

Gata Mirelus,s-a facut

Bya Ralu 1

25.02.2014, 03:04

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro