Prajitura cu gem de gutui si nuca

de mirela0911 in Prajituri, 16 Feb 2014 | 2516 vizualizari

 

Vroiam sa fac ceva rapid si bun, asa ca am rasfoit un caiet cu retete mai vechi si am dat peste prajitura asta. Am mai adaugat nuca si a iesit o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g untura
  • 200 g smantana
  • 1 praf de copt
  • Pt. umplutura:
  • un borcan cu gem de gutui
  • 150 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de gutui si nuca:

Ingredientele pentru blat se framanta bine pana se incorporeaza toate si obtinem un aluat mai tare. Se imparte in doua si se lasa la frigider timp de 30 de minute. O parte se intinde si se aseaza intr-o tava de 25 x 35 cm tapetata cu hartie de copt.


Gemul de gutui se intinde peste aluatul din tava iar deasupra se presara nuca macinata. Se ia cealalta parte de aluat din frigider si se da pe razatoarea cu gauri mari deasupra stratului de gem (sau se poate intinde si taia fasii cum am procedat eu).


Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste frumos. Dupa racire se presara cu zahar pudra vanilat si se serveste. Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice fel de gem chiar si fara nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de gutui si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

16.02.2014, 15:40

Rocsi

diaconta 1

16.02.2014, 15:52

Gata Mirelus,s-a facut

Bya Ralu 1

25.02.2014, 03:04

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura regina noptii