Prajitura cu gem si nuca

de Rocsi in Prajituri, 15 Noi 2010 | 44201 vizualizari

 

Daca tot a venit postul,sambata seara am pus-o de o prajitura de post ,ca stiam ca va mai ramane si pentru inceputul saptamanii acesteia..nu e o reteta costisitoare ci una buna....mama ne-o facea des cand eram copii,insa acum o rasfat eu pe ea...

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri de apa
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta rom
  • faina cat sa iasa un aluat tare
  • 2 borcane gem de prune de 400 gr
  • un pumn miez de nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca:

Amestecam apa cu uleiul si zaharul. Le batem usor cu un tel,pana se topeste putin zaharul, apoi turnam praful de copt,esenta si coaja de portocala. La urma turnam faina treptat,v-am zis cand nu se mai lipeste aluatul de degete este numai bun. Luam o bucatica mica de aluat,o punem intr-o punga si o dam la congelator vreo 10-15 minute.


Nuca o punem intr-o tava si o prajim putin, apoi o tocam cu un cutit ,nu o dam pe masina. Amestecam cele 2 borcane de gem cu nuca prajita si tocata.


intr-o tava de aragaz ,mare,punem hartie de copt. Aluatul il intindem cu sucitorul,iar foaia rezultata o asezam in tava. este foaia de aluat , asezam amestecul de gem cu nuca. Scoatem bucatica de aluat din congelator,si o dam de razatoarea cu ochiuri mari,uniform peste gem. Dam tava la cuptor pana prajitura e gata.(de obicei cand aluatul are culoare putin aurie este gata). O scoateti din cuptor si o dati cu zahar pudra. O lasati la racit ,apoi o acoperiti cu folie pana a 2a zi.


Atunci pe moment e putin tare,dar dupa o zi de stat ea se inmoaie si e delicioasa,apoi dupa 2 zile e nemaipomenit de buna.


ingedientele sunt pentru o tava mare de aragaz,daca faceti portie mai mica puneti cantitati mai mici.


 

TIPS-URI

1

am pus eu sa cantaresc faina cu acel cantar luat de pe bucataras...am reusit sa cantaresc 400 de gr apoi mi-a dat eroare...nu stiu de ce...asadar merge mai mult de 500 gr de faina...trebuie sa fie un aluat tare..in momentul cand nu se mai lipeste de degete este bun...)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

elena1988 1

11.02.2011, 15:50

Ancutsa 1

23.05.2018, 10:11

O bunatate!

Rocsi 1

23.05.2018, 19:04

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de prune rosii
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu iaurt si mure( fara coacere)

ieri la 00:52

Paine cu secara

pe 23.08 la 19:21

Piure de fasole cu sos de ardei și ceapa

pe 23.08 la 17:40

Mancarica incropita

pe 23.08 la 16:56

Rasturnata cu mure

pe 23.08 la 16:33

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi fragede si mere