Prajitura cu gem si nuca

de Rocsi in Prajituri, 15 Noi 2010 | 41704 vizualizari

 

Daca tot a venit postul,sambata seara am pus-o de o prajitura de post ,ca stiam ca va mai ramane si pentru inceputul saptamanii acesteia..nu e o reteta costisitoare ci una buna....mama ne-o facea des cand eram copii,insa acum o rasfat eu pe ea...

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri de apa
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta rom
  • faina cat sa iasa un aluat tare
  • 2 borcane gem de prune de 400 gr
  • un pumn miez de nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca:

Amestecam apa cu uleiul si zaharul. Le batem usor cu un tel,pana se topeste putin zaharul, apoi turnam praful de copt,esenta si coaja de portocala. La urma turnam faina treptat,v-am zis cand nu se mai lipeste aluatul de degete este numai bun. Luam o bucatica mica de aluat,o punem intr-o punga si o dam la congelator vreo 10-15 minute.


Nuca o punem intr-o tava si o prajim putin, apoi o tocam cu un cutit ,nu o dam pe masina. Amestecam cele 2 borcane de gem cu nuca prajita si tocata.


intr-o tava de aragaz ,mare,punem hartie de copt. Aluatul il intindem cu sucitorul,iar foaia rezultata o asezam in tava. este foaia de aluat , asezam amestecul de gem cu nuca. Scoatem bucatica de aluat din congelator,si o dam de razatoarea cu ochiuri mari,uniform peste gem. Dam tava la cuptor pana prajitura e gata.(de obicei cand aluatul are culoare putin aurie este gata). O scoateti din cuptor si o dati cu zahar pudra. O lasati la racit ,apoi o acoperiti cu folie pana a 2a zi.


Atunci pe moment e putin tare,dar dupa o zi de stat ea se inmoaie si e delicioasa,apoi dupa 2 zile e nemaipomenit de buna.


ingedientele sunt pentru o tava mare de aragaz,daca faceti portie mai mica puneti cantitati mai mici.


 

TIPS-URI

1

am pus eu sa cantaresc faina cu acel cantar luat de pe bucataras...am reusit sa cantaresc 400 de gr apoi mi-a dat eroare...nu stiu de ce...asadar merge mai mult de 500 gr de faina...trebuie sa fie un aluat tare..in momentul cand nu se mai lipeste de degete este bun...)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

elena1988 1

11.02.2011, 15:50

Ancutsa 1

23.05.2018, 10:11

O bunatate!

Rocsi 1

23.05.2018, 19:04

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu ciocolata