Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem

de merisor in Prajituri, 12 Aug 2013 | 151278 vizualizari

 

Pentru ca merg la mama si ea tine post i-am pregatit aceasta minunata prajitura, dar nu stiu cat din ea mai ajunge la destinatie, este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri suc de rosii
  • 5 linguri zahar
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • esenta de rom
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 l apa
  • 4 linguri zahar
  • 200 g gris
  • 200 g margarina
  • 75 g nuca de cocos
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 400 g gem de prune cu miez de nuca
  • un praf de sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem:

Blat: am frecat uleiul cu zaharul si putina sare pana aproape de lichefierea zaharului, apoi am adaugat sucul de rosii, esenta si faina cu bicarbonatul. Am framantat un aluat elastic si nelipicios, pe care l-am lasat 20 de minute la frigider acoperit cu o folie.


Apoi l-am impartit in 4 bucati pe care le-am intins pe dosul tavii unse cu ulei si le-am copt pe rand cate 6-7 minute la 180 grade.


Crema de gris: am pus intai apa cu zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat grisul in ploaie, amestecand continuu. Am lasat pe foc pana s-a ingrosat, apoi am dat deoparte si am incorporat margarina si zeama de lamaie.


Am dat crema la rece, iar cand s-a racit complet am adaugat nuca de cocos si am omogenizat.


Asamblare: am pus prima foaie in tava, am intins jumatate din crema de gris, am pus a doua foaie, am intins gemul peste ea, apoi a treia foaie, restul de crema de gris si ultima foaie.


Am acoperit prajitura cu folie si am dat la frigider pentru cateva ore dupa care am portionat-o.


S-au inmuiat destul de repede foile si a iesit foarte buna si inalta.


 

TIPS-URI

1

Daca sucul de rosii este mai diluat, se va mari cantitatea de faina, al meu a fost putin gros, aproape ca bulionul.

2

Cantitatea de zahar si sare din blat de asemeni depinde de gustul sucului de rosii.

3

Reteta originala era cu 12 linguri din fiecare (ulei si suc de rosii), dar eu am folosit o tava de 26/36 cm si am mai adaugat cate 3 linguri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (84)

merisor 1

24.11.2014, 10:35

AnaMaria,dimensiunile tavii sunt trecute in primul rand de la modul de prezentare

DIANA B 1

28.03.2015, 11:34

N-am mancat niciodata o asemenea praji ... cred ca-i f buna

PopescuIonel 1

07.03.2017, 19:25

Cel mai platit panel de sondaj din Romania
Pentru participare primeşti între 0.20€ si 2€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
E simplu si gratis. inregistreaza-te aici http://bit.ly/2f21VUh

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!