Prajitura Lacrima

de Anamaria7 in Prajituri, 1 Iul 2011 | 8198 vizualizari

 

Am denumit astfel aceasta prajitura cu branza de vaci si visine pentru ca am reteta de la vecina mea, mamica tanara cu doi copilasi frumosi. Multumesc mult, Lacrima! E delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 lg zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 2 lgt praf de copt
  • 200 gr faina
  • 100 gr margarina
  • gris pentru presarat
  • 500 gr visine fara samburi
  • Stratul de branza:
  • 1 kg branza de vaci
  • 6 galbenusuri
  • 3 lg zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 lamaie
  • Bezea:
  • 6 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 vf de cutit de sare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lacrima:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 25 cm x 35 cm.


Aluat:


Mixam ouale cu zaharul pana cresc si se deschid la culoare, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam, iar la sfarsit punem margarina topita. Turnam aluatul in tava si presaram gris, apoi visinele.


Stratul de branza:


Mixam toate ingredientele in afara de budinca, apoi presaram budinca si avem grija sa se omogenizeze. Turnam stratul peste visine niveland frumos.


Dam prajitura la cuptor, iar cand branza e aproape gata (se rumeneste), punem bezeaua din albusurile batute spuma peste care am adaugat apoi zaharul si am mixat pe viteza mare pana cand se tine de paletele mixerului.

 

TIPS-URI

1

Prajitura se poate face cu tooot felul de fructe :)

2

Batet bine bine bine de tot spuma de pe deasupra, altfel se va lasa cand o scoateti din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lacrima" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

gaby_gabytza 1

04.07.2011, 14:36

place

Teo 1

05.07.2011, 22:13

branza si fructe?vai, mananci de nu-ti dai seama ca s-a terminat tava...!am patit-o!bravo !

Anamaria7 1

06.07.2011, 18:55

Teo, ai dreptate ))) din pacatee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bilute de cocos cu visine