Desert tarta cosulet cu umplutura de mere

de oanapl in Prajituri, 2 Mar 2017 | 335 vizualizari

 

Va invit sa incercati o tarta primavaratica, cu umplutura de mere.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 4 mere
  • 4 linguri zahar
  • ½ lingura scortisoara
  • 30 g nuci
  • 20 g stafide
  • Uns:
  • 1 galbenus
  • -2 linguri de apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cosulet cu umplutura de mere:

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.


Intre timp, pregatesti umplutura; cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Storci merele si le pui intr-un vas cu fund gros si adaugi zaharul, nucile taiate bucatele, stafidele si scortisoara si amesteci. Le calesti pana se inmoaie merele si le lasi sa se raceasca.


Tai o bucata de aluat si formezi cosuletul si-l asezi in tava pe hartie de copt. Adaugi merele racite de tot si apoi formezi grilajul de deasupra merelor, din fasii de aluat.


Impletesti 2 fasii de aluat si le asezi pe marginea cosuletului. Impletesti 3 fasii de aluat si formezi toarta cosuletului si o montezi.


Pentru a forma trandafirii, decupezi 3 cercuri cu ajutorul unui pahar, le asezi unul in continuarea celuilalt si le rulezi. Strangi la mijloc aluatul si apoi separi cei doi trandafiri rezultati.


Ornezi cosuletul cu ajutorul trandafirilor. Ungi cosuletul cu galbenusul de ou batut cu 2 linguri de apa.


Introduci tarta in cuptorul preincalzit, la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos. O lasi sa se raceasca si o servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cosulet cu umplutura de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

03.03.2017, 16:56

wow super arata!

kytz 1

04.03.2017, 10:45

Frumos și de mare efect! Îmi place că ai pus stafide în compoziția umpluturii !

oanapl 1

04.03.2017, 22:18

Multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kasekuchen