Prajitura Agapia

de adriana_bobu in Prajituri, 29 Noi 2010 | 31405 vizualizari

 

Este o prajitura de post pe care o am de la o maicuta de la manastirea Agapia.

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 lingurite bicarbonat de amoniu stins cu lamaie
  • faina cat sa rezulte un aluat potrivit (cam 1/2 Kg)                                   
  • Pentru crema: 
  • 250 g zahar
  • 7 linguri faina 
  • 1 litru apa
  • 200 g margarina
  • esente: rom, vanilie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Agapia:

Se pregateste aluatul (amestecand apa cu uleiul, zaharul si pasta tomate, bicarbonatul si in final faina)care se imparte in 3 ,pentru cele 3 foi, care se vor coace pe dosul tavii de la aragaz. Aluatul se va intinde direct pe dosul tavii deoarece este fragil ....Timpul de coacere este de cca 10 min. Trebuie verificat sa nu se arda.


Lasam foile deoaparte si facem crema. Intr-o tigaie se ard pe foc cele 250 g zahar . In alta se face tot pe foc un cir din apa si faina care se amesteca pana se ingroasa si care se toarna imediat peste zaharul ars aflat pe foc. Vom amesteca bine si vom da deoparte compozitia sa se racoreasca dupa care vom adauga margarina ingloband-o in crema, apoi vom adauga esentele.


Crema se toarna fierbinte intre foi. Se pune peste prajitura o greutate pentru a se presa si se lasa cca 4-5 ore (eu o las de seara pana a doua zi dimineata) dupa care se taie in formele dorite. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Agapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

adriana_bobu 1

23.08.2013, 16:18

pentru Kata...caci abia acum am vazut comentariul....intr'adevar la aceasta reteta am avut si eu probleme cu crema....dar am mai plusat la faina...

adriana_bobu 1

23.08.2013, 16:21

imi cer scuze...dar am postat reteta in forma in care am primit-o ...mai trebuie adaugate 2-3 linguri de faina, culoare este de data de timpul de caramelizare a-l zaharului(cum bine a intuit miha)

Emib 1

07.12.2014, 23:39

Este o prajitura extraordinar de gustoasa.Eu am pus 10 linguri pline de faina. Crema a fost destul de moale cand am pus-o peste foi, dar tinuta la rece peste noapte a putut fi taiata. Multumim pt reteta, merita incercata.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere