Prajitura cu prune

de Valclaudia in Prajituri, 6 Apr 2013 | 3930 vizualizari

 

A fost facuta cu prune congelate

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 3 linguri de smantana
  • 1 pachet de margarina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr zahar
  • Prune
  • 2 maini de gris pentru presarat peste aluat si deasupra prunelor (care in timpul coacerii lasa destul de mult lichid)
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru pudrat prajitura la final putin ulei pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Framantam aluatul din ingredientele de mai sus.

Trei sferturi din aluat se intinde pe masa de lucru infainata formand o foaie pe care o asezam cu grija in tava unsa cu ulei. Intepam foaia din loc in loc cu o furculita. Presaram pe toata suprafata foii un strat subtire de gris; asezam prunele iar deasupra acestora mai presaram si cealalta mana de gris. Pudram cu scortisoara prunele.

Din sfertul de aluat lasat deoparte se intinde o foaie subtire din care, cu ajutorul pintenului taiem fasii de aprox.1cm. Asezam aceste fasii peste prune si dam tava la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade.

O lasam la copt pana capata culoare aurie.

Dupa ce o scoatem din cuptor se pudreaza cu zahar si se lasa la racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca,prune si bezea