Prajitura cu prune

de Valclaudia in Prajituri, 6 Apr 2013 | 1549 vizualizari

 

A fost facuta cu prune congelate

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 3 linguri de smantana
  • 1 pachet de margarina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr zahar
  • Prune
  • 2 maini de gris pentru presarat peste aluat si deasupra prunelor (care in timpul coacerii lasa destul de mult lichid)
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru pudrat prajitura la final putin ulei pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Framantam aluatul din ingredientele de mai sus.


Trei sferturi din aluat se intinde pe masa de lucru infainata formand o foaie pe care o asezam cu grija in tava unsa cu ulei. Intepam foaia din loc in loc cu o furculita. Presaram pe toata suprafata foii un strat subtire de gris; asezam prunele iar deasupra acestora mai presaram si cealalta mana de gris. Pudram cu scortisoara prunele.


Din sfertul de aluat lasat deoparte se intinde o foaie subtire din care, cu ajutorul pintenului taiem fasii de aprox.1cm. Asezam aceste fasii peste prune si dam tava la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade.


O lasam la copt pana capata culoare aurie.


Dupa ce o scoatem din cuptor se pudreaza cu zahar si se lasa la racit

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

deyutzky 1

07.04.2013, 11:45

yummyyy imi place

diaconta 1

07.04.2013, 20:27

super

diana_k 1

08.04.2013, 16:26

ce bunatate de prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si crema de vanilie