Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac

de Adinuta san in Prajituri, 27 Noi 2010 | 9205 vizualizari

 

Noi cred ca suntem prima natie care nu mancam dovleac. Parintii mei sunt incantati de aceasta placinta,dar nu-i pot spune nicicum placinta de dovleac ci de bostan!Eu in aceasta placinta am folosit dovleac,cel portocaliu,nu cel turcesc, cu rezultate excelente.Am facut dovleac la aburi,o sa postez si reteta aceea si dovleacul ramas l-am folosit aici.
Reteta am descoperit-o pe bucataras si ii apartine annamariei7.
Uite aici e linkul la original:
http://bucataras.ro/retete/12034/pumpkin-pie.html

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 130 gr biscuiti simpli
  • 1/3 c unt topit

Umplutura:

  • 450 gr piure de dovleac (sau dovleac ras calit)(sau dovleac gatit la aburi)
  • 250 gr smantana (sau frisca lichida)
  • 2 oua
  • 115 gr zahar alb sau brun
  • 4 lg miere
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 lgt ghimbir ras
  • 1 lgt cuisoare macinate
  • 1/2 lgt sare
  • + zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac:

Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza. Eu am folosit forma de silicon,deci am sarit peste acest pas.

Crusta:Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului.Se pot da la rece pana e gata umplutura..

Umplutura:Smantana se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe rand), mierea, condimentele si sarea.

Compozitia se toarna peste crusta, iar forma se tine in cuptor cca 45 min, pana cand mijlocul nu mai "joaca" daca miscam usor de forma .Testeaza cu scobitoarea,o bagi in placinta si daca nu mai e umeda e gata.

Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca batuta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bucataras Medi 1

27.11.2010, 19:55

cat de bine arata...............

Corinuta 1

27.11.2010, 20:26

Ce bine ti-a iesit!

MotanLaOale 1

29.11.2010, 15:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată asortată, cu varză roșie

de RODIMUR 5

ieri la 23:23

Vegan Club Sandwich

de RODIMUR 5

ieri la 21:52

Prajitura Albina

de anca_rm 6

ieri la 20:45

Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi

de vasimur 3

ieri la 19:15

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac