Cremsnit cu fructe

de cristinne in Prajituri, 7 Sep 2010 | 11040 vizualizari

 

Cred ca e cel mai usor de facut ...mai ales cand trisezi un pic si cumperi o cutie de crema de cremsnit special!

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de crema cremsnit;
  • 2 foi blat de cremsnit;
  • oua :2 buc;
  • zahar brun: 5 linguri;
  • lapte: 1 l;
  • frisca: 1 plic
  • coaja rasa de lamaie;
  • esenta vanilie;
  • fructe: prune si nectarine taiate cuburi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu fructe:

Se freaca galbenusurile cu zaharul.


Se adauga esentele si coaja de lamaie.


Separat se mixeaza laptele rece (750ml) cu praful de crema cremsnit cumparat pana se intareste.


Se combina cele 2 amestecuri si rezulta crema de cremsnit.


Se face o frisca pufoasa (pentru decor). Eu am cumparat 1 pliculet praf si l-am amestecat cu laptele (150ml) pana s-a legat si s-a facut pufoasa.


Se pune prima foaia de cremes si se adauga toata crema cremsnit. Se pune peste si ce-a de-a 2 a foaie de cremes . Deasupra acesteia se orneaza frumos cu frisca si apoi cu fructele taiale cubulete.


Se da la rece pentru minim 10-12 ore (scrie la carte).


PS: Pentru ca foile de cremsnit nu s-au inmuiat cum am crezut de mult (au ramas destul de tari chiar si dupa cateva ore bune de stat la frigider), mi s-a recomandat ca ultima foaie de deasupra sa fie stropita cu un pic de suc de portocale dupa ce se adauga prajiturii...in acest fel la final, cremesul se taie frumos si nu se sfarama, foaia inmuindu-se cat trebuie apoi.


PS2: sau mai e o varianta pe care am aflat-o dupa: cea- dea 2 foaie nu se adauga intreaga deasupra cremei, ci se farmiteaza si se pune farmitata.


 

TIPS-URI

1

-  Pentru ca foile de cremsnit nu s-au inmuiat cum am crezut de mult (au ramas destul de tari chiar si dupa cateva ore bune de stat la frigider), mi s-a recomandat ca ultima foaie de deasupra sa fie stropita cu un pic de suc de portocale dupa ce se adauga prajiturii...in acest fel la final, cremesul se taie frumos si nu se sfarama, foaia inmuindu-se cat trebuie apoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

07.09.2010, 11:07

am auzit k mi-a ramas si mie o feliuta si am venit

Teo 1

07.09.2010, 11:41

chiar imi place ideea !

Laly 1

08.09.2010, 00:02

buuuuuuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura diplomat cu fructe