Prăjitură cu gem şi nucă(2)

de gaby_duceag in Prajituri, 23 Mai 2010 | 7821 vizualizari

 

una dintre cele mai simple, rapide şi fragede prăjiturele

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 4 linguri unt topit
  • 6 linguri zahăr
  • 150 ml. apă călduţă
  • 450 gr. făină albă
  • 1 plic praf copt
  • coajă rasă de lămâie
  • o mână nucă uşor prăjită
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu gem şi nucă(2):

Se amestecă ouale cu zaharul, se adaugă  untul, apa caldă, vanilia, coajă de lămâie şi făina în ploaie amestecată cu praful de copt. Se dă deoparte puţin din cocă pentru  a rade pe deasupra iar din ce a rămas se face o foaie în forma tăvii pe care o aveţi. Se pune în tava unsă şi tapetată în prealabil, se întinde uniform un  strat de gem (eu am făcut-o cu gem de prune), deasupra nucă prăjită fărâmată. Coca dată deoparte se mai amestecă cu puţină făină ca să fie mai tare şi se rade pe răzătoarea mare pe deasupra, uniformizând. Se dă la cuptor cam 40 minute şi când e gata se pudrează.

 

TIPS-URI

1

eu am făcut din coca oprită, grilaj, n-am mai ras-o

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu gem şi nucă(2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ina 1

24.05.2010, 16:55

buna rau, eu ii zic raioasa

ionix 1

24.05.2010, 20:05

eh... ti-ai rasfatat piticii numai cu bunataturi iar cand le faci ceva mai simplu stramba din nas... tsk tsk tsk.. pupici pt piticii cei superbi

mena29 1

26.05.2010, 21:49

Gabi e mai buna asa fara cioco si frisca,mie-mi ploua in gura deja

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat