Prajitura cu branza si aluat fraged

de mamaieelena in Prajituri, 19 Iul 2012 | 4280 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foaie;
  • 500g faina (aproximativ)a necesitat si la intins foaia
  • 130g margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 oua intregi
  • 200ml lapte
  • 3 linguri cu zahar
Umplutura;
  • 800g branza dulce
  • 5 oua
  • 250g zahar
  • 4 linguri cu gris
  • razatura de la o lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 linguri lichior de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si aluat fraged:

Se pregateste mai intai aluatul; intr-un vas se pune margarina moale la temperatura camerei.ouale,zaharul,laptele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.


Se obtine un aluat nu prea tare, dar nu se lipeste de mana, pe care il punem la frigider.


Branza se amesteca cu toate ingredientele intr-un bol.


Aluatul se scoate din frigider, se imparte in doua dar cea de jos e cu putin mai mare decat cea de deasupra,se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii care trebuie unsa cu margarina(tava)un pic trebuie sa fie mai mare se urce un pic pe marginea tavii.


Acum trebuie intinsa cea de a doua foaie care trebuie taiata in fasii pe lungimea ei.Cu fasiile taiate se face grilajul incepand dintr-unul din colturile tavii terminanad in coltul opus,si apoi invers din celalalt colt terminanad cu coltul opus.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 de minute.Se taie rece


Pofta buna.


Cine doreste o pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Am facut grilaj la aceasta prajitura ca sa nu mai dau posibiolitatea aluatului sa se umfle si astfel pot vedea daca este coapta bine si apoi are un aspect mai bun zic eu.

2

Am uitat sa precizez ca m-am inspirat de la prajitura Sim0neiWorld dar cu mici modificari,scuze ca nu am scris la inceput

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

mamaieelena 1

21.07.2012, 23:44

diaconta multumesc

mamaieelena 1

21.07.2012, 23:44

Zamfira multumesc

mamaieelena 1

21.07.2012, 23:46

iri multumesc
alinutzika multumesc
rocsi multumesc
Buburuzu multumesc
Sim0na multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Rudy