Prajitura cu branza si aluat fraged

de mamaieelena in Prajituri, 19 Iul 2012 | 3485 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foaie;
  • 500g faina (aproximativ)a necesitat si la intins foaia
  • 130g margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 oua intregi
  • 200ml lapte
  • 3 linguri cu zahar
Umplutura;
  • 800g branza dulce
  • 5 oua
  • 250g zahar
  • 4 linguri cu gris
  • razatura de la o lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 linguri lichior de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si aluat fraged:

Se pregateste mai intai aluatul; intr-un vas se pune margarina moale la temperatura camerei.ouale,zaharul,laptele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.


Se obtine un aluat nu prea tare, dar nu se lipeste de mana, pe care il punem la frigider.


Branza se amesteca cu toate ingredientele intr-un bol.


Aluatul se scoate din frigider, se imparte in doua dar cea de jos e cu putin mai mare decat cea de deasupra,se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii care trebuie unsa cu margarina(tava)un pic trebuie sa fie mai mare se urce un pic pe marginea tavii.


Acum trebuie intinsa cea de a doua foaie care trebuie taiata in fasii pe lungimea ei.Cu fasiile taiate se face grilajul incepand dintr-unul din colturile tavii terminanad in coltul opus,si apoi invers din celalalt colt terminanad cu coltul opus.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 de minute.Se taie rece


Pofta buna.


Cine doreste o pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Am facut grilaj la aceasta prajitura ca sa nu mai dau posibiolitatea aluatului sa se umfle si astfel pot vedea daca este coapta bine si apoi are un aspect mai bun zic eu.

2

Am uitat sa precizez ca m-am inspirat de la prajitura Sim0neiWorld dar cu mici modificari,scuze ca nu am scris la inceput

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

mamaieelena 1

21.07.2012, 23:44

diaconta multumesc

mamaieelena 1

21.07.2012, 23:44

Zamfira multumesc

mamaieelena 1

21.07.2012, 23:46

iri multumesc
alinutzika multumesc
rocsi multumesc
Buburuzu multumesc
Sim0na multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta