Prajitura cu foaie sfaramata si rom

de aalliinnaa07 in Prajituri, 19 Ian 2014 | 6069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 450-500 g faina
  • 150 g untura sua 200 g margarina
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 100 g rom
  • 1 foaie sfaramata
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar praf
  • 2 linguri gem de caise
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 250 g zahar
  • ciocolata rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie sfaramata si rom:

Foile: pentru foi amestecam toate ingredientele pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.  Aluatul obtinut il punem la frigider timp de 1 ora , apoi il impartim in 3 parti egale.

Ungem dosul unei tavi cu ulei , intindem pe rand cele 3 foi si le coacem pe fiecare cate 10-15 minute pana acestea se rumenesc.

Crema: Una dintre foi o sfaramam cat putem de bine si adaugam zaharul, cacaoa ,romul,  laptele, gemul de caise si le amestecam pe toate. Untul il mixam cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa si adaugam cate o lingura din crema de unt peste foaia sfaramata.

Cu crema obtinuta umplem cele 2 foi, apoi deasupra punem glazura din albus (pe baia de aburi se bat cele 3 albusuri cu 250 g zahar). La sfarsit peste prajitura se rade ciocolata.  

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie sfaramata si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foaie sfaramata si rom-0
Prajitura cu foaie sfaramata si rom-1
Prajitura cu foaie sfaramata si rom-2
Prajitura cu foaie sfaramata si rom-3
Prajitura cu foaie sfaramata si rom-4

COMENTARII (22)

aalliinnaa07

aalliinnaa07 1

19.01.2014, 21:51

Ma bucur ca va place!

diaconta

diaconta 1

21.01.2014, 12:07

un deliciu

elenacarlo

elenacarlo 1

07.12.2015, 18:15

am facut-o azi dar nu mi-au iesit foile,nu trebuie samntana sau lapte?,foile au iesit foarte sfaramicioase,crema foarte buna dar....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!