Prajitura cu gem si nuca

de ionix in Prajituri, 15 Noi 2009 | 6639 vizualizari

 

reteta o am de la soacra-mea de cativa ani... e foarte foarte buna

 

INGREDIENTE

Blatul: o cana cu zahar -5 galbenusuri -un pachet cu unt   Crema: Gem sau dulceata   Glazura: 5 albusuri -150 g zahar pudra -200 g nuca macinata sau tocata marunt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca:


Prepararea blatului:


Untul se freaca cu zahar pana se topeste zaharul.


Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.


Se adauga faina treptat, praful de sare si vanilia. Compozitia iese destul de moale, ea se intinde in tava cu paleta sau cu o lingura.


Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil.


Intr-o tava se pune hartie de copt peste care se pune aluatul.


Se da la cuptor la foc mic pana se coace, se incearca cu degetul san u fie lipicioasa.



Prepararea glazurei:


Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul pudra.


Cand s-a copt blatul se scoate din cuptor se unge cu gem, de preferinta unul mai acrisor.


Mai bati un pic albusurile si adaugi nuca.


Albusurile batute cu nuca se pun peste gem.


Se da la cuptor cat mai sus la foc mic.


Se lasa pana se rumeneste un pic dar sa aveti grija sa nu sa se sfarame.


Se lasa la racit si se taia cu un cutit umezit un pic in apa rece.



Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ionix 1

17.11.2009, 12:28

Teo, eu am reteta cam de vreo 7-8 ani si n-am mai facut-o de vreo 2 ani asa... am multe retete in caietel... mai ales de cand eram micuta si eram fascinata de tot ce-nseamna gatit... desi nu papam nimic, eram o schiloada pe vremea aia

ionix 1

17.11.2009, 12:28

mersi Michelle si Lumi

liana_geicu 1

17.11.2009, 20:17

trebuie sa o incerc si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Branzoaice
  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ochelari cu muștar, sirop de rodie și cașcaval

ieri la 21:09

Cartofi cu ceapă, usturoi și boia de ardei dulce

ieri la 20:52

Salata de ouă

de RODIMUR 7

ieri la 09:13

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

pe 19.02 la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

pe 19.02 la 19:50

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici