Prajitura cu gem si nuca macinata

de Lau in Dulciuri, 4 Ian 2017 | 3901 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor pentru aceasta reteta
,,Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt
  • Umplutura
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • 200 gem de prune
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca macinata:

Blat.

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, oul pana devine o crema, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie.

Framantam un aluat omogen si nelipicios, oprim o bila de aluat pe care o vom framanta cu putina faina si dam la congelator 10 min.

Restul de aluat il intindem in tava tapetata cu hartie de copt, presaram 1 lingura de nuca macinata.

Crema

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam nuca, gemul si amestecam bine.

Turnam compozitia peste aluat si intindem.

Scoatem aluatul de la rece si il dam prin razatoarea cu ochiuri mari deasupra la crema.

Dam la cuptorul incalzit pana este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca macinata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, cu miez de nuca