Prajitura cu gem si nuci

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Mai 2010 | 27172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200gr unt
  • 400gr zahar pudra
  • 500gr faina
  • 1praf de copt
  • putina sare
  • 9oua
  • gem de prune
  • 400gr nuca macinata
  • cateva bucati intregi de miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuci:

untul usor topit se mixeaza spuma impreuna cu 150gr zahar


se adauga faina amestecata cu praful de copt ,2galbenusuri+un ou intreg si sarea


se framanta aluatul cu mana si se intinde uniform intr-o tava,cu mana umezita in apa (tava n-am tapetat-o cu nimic)


peste aluat se intinde un strat de gem ,bucatile intregi de nuca apoi crema preparata astfel:


nuca,se amesteca cu 6galbenusuri si apoi se incorporeaza usor albusul de la 8oua(doua raman de la blat)-batut spuma cu 250 gr zahar pudra


se introduce tava in cuptorul preincalzit pt 25-30min


daca nu e rumenita frumos,mutati tava pe treapta superioara a cuptorului pentru inca 5-10min


e delicioasa!


e aproape terminata desi am facut-o dupa amiaza:))


sursa


multumesc Dana!>:d<

 

TIPS-URI

1

eu n-am avut decat 7oua in frigider

2

am pus 3la blat(excluzand cele doua albusuri)si 4oua intregi plus albusurile ramase,la crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

gaby_duceag 1

03.06.2013, 21:13

cu placere!!
n-ai idee ce ma bucura comentariul tau dupa ce un altul azi ma anunta ca numai rupta de foame ar manca un preparat gatit dupa o reteta de-a mea))
sa va fie de bine si scuze ca n-am vazut primul comentariu la timp

diaconta 1

03.06.2013, 21:15

si mai era si Diaconta de-i tinea isonul ))))))

janette 1

27.03.2014, 15:20

Azi o prepar din nou,pt.ca a devenit preferata sotului.Acum e in cuptor....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura mea Televizor cu foi de cacao