Prajitura cu gem si nuci

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Mai 2010 | 28551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200gr unt
  • 400gr zahar pudra
  • 500gr faina
  • 1praf de copt
  • putina sare
  • 9oua
  • gem de prune
  • 400gr nuca macinata
  • cateva bucati intregi de miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuci:

untul usor topit se mixeaza spuma impreuna cu 150gr zahar


se adauga faina amestecata cu praful de copt ,2galbenusuri+un ou intreg si sarea


se framanta aluatul cu mana si se intinde uniform intr-o tava,cu mana umezita in apa (tava n-am tapetat-o cu nimic)


peste aluat se intinde un strat de gem ,bucatile intregi de nuca apoi crema preparata astfel:


nuca,se amesteca cu 6galbenusuri si apoi se incorporeaza usor albusul de la 8oua(doua raman de la blat)-batut spuma cu 250 gr zahar pudra


se introduce tava in cuptorul preincalzit pt 25-30min


daca nu e rumenita frumos,mutati tava pe treapta superioara a cuptorului pentru inca 5-10min


e delicioasa!


e aproape terminata desi am facut-o dupa amiaza:))


sursa


multumesc Dana!>:d<

 

TIPS-URI

1

eu n-am avut decat 7oua in frigider

2

am pus 3la blat(excluzand cele doua albusuri)si 4oua intregi plus albusurile ramase,la crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

gaby_duceag 1

03.06.2013, 21:13

cu placere!!
n-ai idee ce ma bucura comentariul tau dupa ce un altul azi ma anunta ca numai rupta de foame ar manca un preparat gatit dupa o reteta de-a mea))
sa va fie de bine si scuze ca n-am vazut primul comentariu la timp

diaconta 1

03.06.2013, 21:15

si mai era si Diaconta de-i tinea isonul ))))))

janette 1

27.03.2014, 15:20

Azi o prepar din nou,pt.ca a devenit preferata sotului.Acum e in cuptor....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate