Prajitura cu gem si nuci

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Mai 2010 | 36201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200gr unt
  • 400gr zahar pudra
  • 500gr faina
  • 1praf de copt
  • putina sare
  • 9oua
  • gem de prune
  • 400gr nuca macinata
  • cateva bucati intregi de miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuci:

untul usor topit se mixeaza spuma impreuna cu 150gr zahar

se adauga faina amestecata cu praful de copt ,2galbenusuri+un ou intreg si sarea

se framanta aluatul cu mana si se intinde uniform intr-o tava,cu mana umezita in apa (tava n-am tapetat-o cu nimic)

peste aluat se intinde un strat de gem ,bucatile intregi de nuca apoi crema preparata astfel:

nuca,se amesteca cu 6galbenusuri si apoi se incorporeaza usor albusul de la 8oua(doua raman de la blat)-batut spuma cu 250 gr zahar pudra

se introduce tava in cuptorul preincalzit pt 25-30min

daca nu e rumenita frumos,mutati tava pe treapta superioara a cuptorului pentru inca 5-10min

e delicioasa!

e aproape terminata desi am facut-o dupa amiaza:))

sursa

multumesc Dana!>:d<

TIPS-URI

1

eu n-am avut decat 7oua in frigider

2

am pus 3la blat(excluzand cele doua albusuri)si 4oua intregi plus albusurile ramase,la crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

gaby_duceag 1

03.06.2013, 21:13

cu placere!!
n-ai idee ce ma bucura comentariul tau dupa ce un altul azi ma anunta ca numai rupta de foame ar manca un preparat gatit dupa o reteta de-a mea))
sa va fie de bine si scuze ca n-am vazut primul comentariu la timp

diaconta 1

03.06.2013, 21:15

si mai era si Diaconta de-i tinea isonul ))))))

janette 1

27.03.2014, 15:20

Azi o prepar din nou,pt.ca a devenit preferata sotului.Acum e in cuptor....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu lamaie si iaurt