Desert prajitura cu nuca

de retetele_tinei in Prajituri, 25 Dec 2015 | 17733 vizualizari

 

Aceasta prajitura cu nuca are o poveste in spate, pe care nu puteam sa nu o spun inainte. Prajitura aceasta o stiam sub numele de Nechitoaie si acum poate va intrebati de unde acest nume....dar  raspunsul e simplu, de la numele de familie al soacrei matusii mele. Soacra matusii mele se numeste Nechita, iar cand oamenii pregateau prajitura asta, spuneau ca reteta e de la Nechitoaia, iar mai tarziu, au schimbat numele, probabil din comoditate, din prajitura cu nuca, in Nechitoaia, asa incat toti din familie stiau ca reteta era de la ea :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de biscuiti maruntiti (1 cana 250 g)
  • 2 cani de nuca macinata
  • 30 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 6 oua
  • 2 linguri apa
Portii: 39
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca:

Se amesteca biscuitii macinati cu nuca, galbenusurile, 10 linguri de zahar si untul.


Compozitia rezultata se asaza intr-o tava, iar tava se da la cuptor, la foc potrivit.


Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, iar separat se topesc cele 10 linguri de zahar ramase. Cand zaharul s-a topit se pun 2 linguri de apa si se lasa la fiert, pana se omogenizeaza totul. Caramelul se pune apoi peste albusurile batute, putin cate putin, mixand in continuare.


Cand blatul devine auriu se scoate din cuptor, iar peste el se pune bezeaua cu caramel. Tava se da din nou la cuptor pana bezeaua prinde o culoare maronie.


Prajitura se taie calda, cu un cutit umed. Cutitul trebuie umezit foarte, foarte des.


Se serveste rece! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Criss 1

28.12.2015, 09:30

Micutza Luana 1

28.12.2015, 10:19

buna

-Licurici- 1

10.04.2017, 20:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brath