Desert prajitura cu nuca

de retetele_tinei in Prajituri, 25 Dec 2015 | 16563 vizualizari

 

Aceasta prajitura cu nuca are o poveste in spate, pe care nu puteam sa nu o spun inainte. Prajitura aceasta o stiam sub numele de Nechitoaie si acum poate va intrebati de unde acest nume....dar  raspunsul e simplu, de la numele de familie al soacrei matusii mele. Soacra matusii mele se numeste Nechita, iar cand oamenii pregateau prajitura asta, spuneau ca reteta e de la Nechitoaia, iar mai tarziu, au schimbat numele, probabil din comoditate, din prajitura cu nuca, in Nechitoaia, asa incat toti din familie stiau ca reteta era de la ea :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de biscuiti maruntiti (1 cana 250 g)
  • 2 cani de nuca macinata
  • 30 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 6 oua
  • 2 linguri apa
Portii: 39
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca:

Se amesteca biscuitii macinati cu nuca, galbenusurile, 10 linguri de zahar si untul.


Compozitia rezultata se asaza intr-o tava, iar tava se da la cuptor, la foc potrivit.


Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, iar separat se topesc cele 10 linguri de zahar ramase. Cand zaharul s-a topit se pun 2 linguri de apa si se lasa la fiert, pana se omogenizeaza totul. Caramelul se pune apoi peste albusurile batute, putin cate putin, mixand in continuare.


Cand blatul devine auriu se scoate din cuptor, iar peste el se pune bezeaua cu caramel. Tava se da din nou la cuptor pana bezeaua prinde o culoare maronie.


Prajitura se taie calda, cu un cutit umed. Cutitul trebuie umezit foarte, foarte des.


Se serveste rece! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Criss 1

28.12.2015, 09:30

Micutza Luana 1

28.12.2015, 10:19

buna

-Licurici- 1

10.04.2017, 20:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Marrio