Prajitura cu gem si visine

de ela in Prajituri, 4 Ian 2013 | 5620 vizualizari

 

o alta prajitura neaspectuoasa dar buna

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6oua
  • 200gr zahar
  • 13linguri de apa rece
  • 350gr faina
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vaqnilat
  • 1praf de sare
  • CREMA:
  • 1borcan mare compot de visine
  • 50gr cacaoa
  • 150gr unt moale
  • 100gr nuci macinate
  • 1borcan gem de caise
  • 700ml lapte
  • DECOR:
  • 150gr ciocolata menaj
  • 50gr unt
  • 2linguri frisca lichida
  • 2linguri lichior de ciocolata cu visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si visine:

Punem din timp visinele din borcan la scurs intr-o sita.Pastram zeama sa insiropam blatul.


Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte.


Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu un praf de sare,apoi incorporam galbenusurile si alternativ faina amestecata cu praful de copt cu apa si la final zaharul vanilat.


Punem hartie de copt intr-o tava mai mare in care punem compozitia si dam la cuptorul preincalzit cam 20-25minute pana se coace blatul(facem testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca,apoi taiem blatul in doua.Partea de deasupra o rupem bucatele si o inmuiem in lapte(la inceput in putin lapte pe care il adaugam treptat in functie de cat de moale este crema),adaugam untul moale si amestecam bine pana se topeste untul.Adaugam apoi nuca maruntita si cacaoa si omogenizam bine compozitia.


Peste cealalta foaie de blat punem putina zeama de compot(nu multa) si apoi ungem cu gem de caise,apoi asezam visinele.Turnam deasupra crema si nivelam.


Intr-o craticioara punem ciocolata cu frisca si lichiorul la topit,apoi la final adaugam untul si amestecam bine pana se topeste untul.Turnam peste crema.


Lasam la racit de pe o zi pe alta,sa se inmoaie blatul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (17)

corina241 1

07.01.2013, 19:49

bunaaa!!!!

CEOFIOFI 1

07.01.2013, 22:45

LA MULTI ANI !
Prajitura este aspectoasa si cred ca si f buna, dar eu nu gasesc ce ai facut cu cele 6 galbenusuri--ai trecut 6 oua.

ela 1

07.01.2013, 23:48

Ceofifi,scuze,am uitat sa adug si galbenusurile dupa ce am batut ouale spuma

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saleuri Gaby