Prajitura cu glazura de ciocolata

de nyana in Prajituri, 19 Noi 2009 | 4117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300g faina
  • 200g unt
  • 300g zahar
  • 150ml lapte, plus 20 ml
  • 1 plic praf de copt
  • 20g cacao
  • 200g ciocolata rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura de ciocolata:

Intr-o craticioara punem laptele,zaharul, zaharul vanilat, untul si un praf de sare. Punem pe foc. Dupa ce da in clocot amestecam incontinuu,pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca,adaugam galbenusurile, albusurile batute spuma tare si amestecam. Punem faina impreuna cu praful de copt.

Folosim o forma rotunda, o ungem cu unt si turnam trei sferturi din compozitie. In compozitia ramasa punem cacaua cernuta si omogenizam ffff bine.Turman in tava din loc in loc.

Coacem 40 de minute la foc moderat.

topim ciocolata rasa iun 20 ml de lapte pe foc mic. Dupa ce scoatem prajitura din tava, turnam ciocolata peste ea.

 

 

TIPS-URI

1

se foloseste ciocolata amaruie 70% cacao

2

dak avem frisca lichida  putem topi ciocolata in 2-3 linguri de frisca lichida

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

liana_geicu 1

19.11.2009, 18:22

as manca si eu din prajiturica ta!

Michelle 1

20.11.2009, 19:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tamara
  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata alba