Prajitura cu gris (fara oua)

de deyutzky in Dulciuri, 9 Aug 2015 | 18060 vizualizari

 

Reteta am vazut-o pe site-ul lalena.ro si mi-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava cu diametrul de 22cm:
  • cca.150 g fructe(cirese si cateva capsuni am avut eu)-puteti pune si mai multe.
  • 1 pahar de gris (de 250 ml)
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1 pahar de lapte batut/kefir
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris (fara oua):

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: grisul, faina, zaharul si praful de copt.

Apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura sau cu un tel.

Adaugam iaurtul si amestecam bine de tot, sa nu ramana cocoloase.

Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam fructele spalate si curatate de samburi, iar peste fructe turnam aluatul si il intindem bine pe toata suprafata.

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 30-35 de minute. Eu am lasat-o aprox.20 de minute la foc mediu, apoi inca aprox.20 la foc mediu-mic, dar nu foarte mic.

O verificati cu o scobitoare, iar daca vi se pare ca nu este gata, o mai lasati cateva minute.

Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam la racit apoi o servim.

Rezultatul este unul pufos si absolut delicios!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris (fara oua)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine