Prajitura cu gris (fara oua)

de deyutzky in Dulciuri, 9 Aug 2015 | 17684 vizualizari

 

Reteta am vazut-o pe site-ul lalena.ro si mi-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava cu diametrul de 22cm:
  • cca.150 g fructe(cirese si cateva capsuni am avut eu)-puteti pune si mai multe.
  • 1 pahar de gris (de 250 ml)
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1 pahar de lapte batut/kefir
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris (fara oua):

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: grisul, faina, zaharul si praful de copt.

Apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura sau cu un tel.

Adaugam iaurtul si amestecam bine de tot, sa nu ramana cocoloase.

Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam fructele spalate si curatate de samburi, iar peste fructe turnam aluatul si il intindem bine pe toata suprafata.

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 30-35 de minute. Eu am lasat-o aprox.20 de minute la foc mediu, apoi inca aprox.20 la foc mediu-mic, dar nu foarte mic.

O verificati cu o scobitoare, iar daca vi se pare ca nu este gata, o mai lasati cateva minute.

Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam la racit apoi o servim.

Rezultatul este unul pufos si absolut delicios!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris (fara oua)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale si crema de lamaie