Prajitura cu gris si dulceata de caise

de Panacris in Prajituri, 22 Aug 2014 | 6227 vizualizari

 

Am trecut la alt nivel și am probat reteta Ancai http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-gris-sfouf-gordon-ramsey-63780.html. Am adaptat-o cu ingredientele ce le aveam în cămară. De fapt e mai mult budincă de griș decât prăjitură ;) Aromată și gustoasă! ;)

 

INGREDIENTE

  • Lapte grăsime 1,8 % 600 ml,
  • Griș de grâu de la Băneasa 450 g,
  • Făină albă de grău de la Băneasa 150 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr tos 400 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Unt grăsime 60 % 200 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Apă flori de portocal 1 lingură,
  • Dulceață de caise 2 linguri,
  • șofran, un praf între degete.
  • Pentru Topping:
  • Fulgi de migdale 100 g,
  • Dulceață de caise 200 ml.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris si dulceata de caise:

Într-un vas încăpător se amestecă ingredientele uscate: grișul, făina, praful de copt și șofranul. În alt bol se amestecă ouăle energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până se topește. Apoi se adaugă treptat untul topit, apa de portocale, dulceața și laptele, amestecându-se ușor, deoarce amestecul e fluid. Amestecul obținut se toarnă în fir subțire, în vasul cu ingredientele uscate, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele.

Se unge fundul vasului aparatului Multicooker, cu puțin unt, apoi se toarnă compoziția de mai sus. Se presară fulgii de migdale pe toată suprafașa prăjiturii, apoi aparatul Multicooker, se conectează la sursa de curent, se selectează din meniu, programul BAKE, apoi COOKING TIME la 45 de minute, iar TEMPERATURA la 160 grade. Se închide capacul se apasă butonul start și vă vedeți de alte treburi. Am ascultat sfatul lui Merișor și în ultimele minute, am întors, prăjitura, ca să se rumenească și la suprafață,  mulțumesc :-* Drept e că, semințele de migdale s-au contopit cu prăjitura, fiindcă am setat din nou aparatul la programul BAKE ptr încă 15 minute la aceeași temperatură! După ce a trecut testul scobitorii, aparatul se oprește și se deconectează de la sursa de curent.

Prăjitura se răstoarnă imediat pe un platou apoi se glasează cu dulceața de caise și se ornează cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris si dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si crema de nuca