Prajitura cu gris si dulceata de caise

de Panacris in Prajituri, 22 Aug 2014 | 2166 vizualizari

 

Am trecut la alt nivel și am probat reteta Ancai http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-gris-sfouf-gordon-ramsey-63780.html. Am adaptat-o cu ingredientele ce le aveam în cămară. De fapt e mai mult budincă de griș decât prăjitură ;) Aromată și gustoasă! ;)

 

INGREDIENTE

  • Lapte grăsime 1,8 % 600 ml,
  • Griș de grâu de la Băneasa 450 g,
  • Făină albă de grău de la Băneasa 150 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr tos 400 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Unt grăsime 60 % 200 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Apă flori de portocal 1 lingură,
  • Dulceață de caise 2 linguri,
  • șofran, un praf între degete.
  • Pentru Topping:
  • Fulgi de migdale 100 g,
  • Dulceață de caise 200 ml.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris si dulceata de caise:

Într-un vas încăpător se amestecă ingredientele uscate: grișul, făina, praful de copt și șofranul. În alt bol se amestecă ouăle energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până se topește. Apoi se adaugă treptat untul topit, apa de portocale, dulceața și laptele, amestecându-se ușor, deoarce amestecul e fluid. Amestecul obținut se toarnă în fir subțire, în vasul cu ingredientele uscate, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele.

Se unge fundul vasului aparatului Multicooker, cu puțin unt, apoi se toarnă compoziția de mai sus. Se presară fulgii de migdale pe toată suprafașa prăjiturii, apoi aparatul Multicooker, se conectează la sursa de curent, se selectează din meniu, programul BAKE, apoi COOKING TIME la 45 de minute, iar TEMPERATURA la 160 grade. Se închide capacul se apasă butonul start și vă vedeți de alte treburi. Am ascultat sfatul lui Merișor și în ultimele minute, am întors, prăjitura, ca să se rumenească și la suprafață,  mulțumesc :-* Drept e că, semințele de migdale s-au contopit cu prăjitura, fiindcă am setat din nou aparatul la programul BAKE ptr încă 15 minute la aceeași temperatură! După ce a trecut testul scobitorii, aparatul se oprește și se deconectează de la sursa de curent.

Prăjitura se răstoarnă imediat pe un platou apoi se glasează cu dulceața de caise și se ornează cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris si dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

anca_rm 1

26.08.2014, 14:54

e aromata prajitura

Rocsi 1

26.08.2014, 19:01

MotanLaOale 1

01.09.2014, 13:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!