Rulada cu crema de ciocolata

de CarmenBlue in Prajituri, 28 Ian 2014 | 2778 vizualizari

 

Si.... sa spargem gheata :) Reteta din care m-am inspirat a fost aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/rulada-din-albusuri-cu-crema-de-vanilie-41188.html (multumesc frumos). Am adus unele mici modificari, in functie de ce am avut la indemana. A iesit delicioasa,toata lumea a fost incantata, mai ales copiii mei (cei dependenti de dulciuri :))) in special ciocolata).

PS: Nu cred ca e locul aici, dar vreau sa va spun ca va iubesc si ma bucur ca m-ati invatat atat de multe lucruri. Va multumesc si va imbratisez, cu mult drag, dragii mei bucatarasi!

 

INGREDIENTE

  • RULADA
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja de portocala (optional)
  • CREMA
  • 150 ml lapte rece
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca usor cu o paleta in compozitia de oua. Se adauga si coaja de la o portocala (spalata bine, bine inainte de a fi rasa).


Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm). Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute, pana se rumeneste usor. Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.


Pentru crema: se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute pana se obtine o crema consistenta.Se pune in frigider pana se raceste rulada.


Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema.Se ruleaza si se strange in folie alimentara. Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se intareste crema.


Se poate presara zahar pudra sau, asa cum am facut eu, praf de cacao (Nesquick).Se taie felii si se serveste.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru o singura rulada. Ce se vede in poza este rulada taiata in doua, ca sa incapa pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

CarmenBlue 1

29.01.2014, 10:50

va multumesc tuturor pentru toate incurajarile, gandurile si vorbele bune. Va sarut si va imbratisez.

laura_n 1

29.01.2014, 15:14

bun venit

mihaelar63 1

07.06.2014, 17:11

La multi ani , Carmen !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura chinezoaica